Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészít��s Ár
Gerslileves

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Gesztenye-krémleves kakukkfüves gombával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Gombakrémleves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Gombakrémleves fokhagymás padlizsánnal

4 adag
584 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
gomba (barna csiperke)400 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
Padlizsán120 g
fokhagyma12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre, vagy julienre vágott gombát, és erős tűzön lepirítjuk. Sóval ízesítjük, vízzel efelöntjük, forraljuk, majd habarással sűrítjük. Kiforraljuk, mixerrel pépesítjük. A padlizsánt kockákra vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük. A levesbe tálaláskor tesszük bele a padlizsánt. 450,-
Gombaleves tönköly-galuskával

4 adag
688 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
gomba (barna csiperke)400 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, erős tűzön pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, vízzel felöntjük és forraljuk. A lisztből vízzel galuskatésztát készítünk, és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. 375,-
Gombaleves zöldhagymával

4 adag
723 KJ / adag
gomba (barna csiperke)600 g
olaj0.04 l
újhagyma200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Az újhagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, és hozzáadjuk a szeletelt gombát. Erős tűzön pirítjuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, és vízzel felöntjük. Összeforraljuk, ízesítjük sóval. 375,-
Gombás paraj leves tofuval

4 adag
650 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
olaj0.02 l
újhagyma200 g
tofu120 g
Paraj200 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma12 g
szójaszósz0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A gombát cikkekre, az újhagymát darabokra vágjuk, és kevés olajban mindkettőt megpirítjuk. Hozzáadjuk a leveles parajt, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, pirítjuk majd vízzel felöntjük. Szójaszósszal, csípőspaprikával fűszerezzük, hozzáadjuk a kockára vágott tofut, és kiforraljuk. 400,-
Gyömbéres fokhagyma leves póréval

4 adag
757 KJ / adag
Póré160 g
fokhagyma120 g
Gyömbér4 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Gyömbéres fokhagymás sütőtökleves

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Gyömbéres lencseleves

4 adag
1360 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Gyömbér0.8 g
Chili0.4 g
lencse320 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét 6-8 órára beáztatjuk. Az olajat felhevítjük, és a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, és a beáztatott lencsét. Vízzel felöntjük, sózzuk, és lassan puhára főzzük, ízlés szerint chilivel fűszerezzük. 400,-
Gyömbéres sütőtökleves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Gyömbéres zöldségerőleves párolt répával és póréval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Hagymaleves burgonya gombóccal

4 adag
1224 KJ / adag
vöröshagyma600 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma20 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Rizstej0.2 l
burgonya200 g
tönkölyliszt100 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, fűszerezzük, és vízzel felöntjük, sózzuk, és forraljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Még melegen, hozzá keverjük a lisztet, sózzuk, tésztává gyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A forrásban lévő levesbe tesszük a gombócokat, és együtt készre főzzük. 400,-
Hagymaleves hétgabonával

4 adag
1630 KJ / adag
vöröshagyma800 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
tönkölybúza40 g
barnarizs40 g
köles40 g
hajdina egész40 g
árpa40 g
Zabpehely40 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön aranysárgára pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, fokhagymával és finomra vágott petrezselyemmel. Vízzel felöntjük, és hozzáadjuk az előzőleg beáztatott búzát, rozsot, árpát, rizst, és lassan főzzük. Amikor félpuhára főttek, hozzáadjuk a többi gabonát, és együtt készre főzzük. 375,-
Hagymaleves kecskesajt-gombóccal

4 adag
1024 KJ / adag
vöröshagyma1200 g
olaj0.02 l
fokhagyma16 g
kakukkfű0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Sajt kecske80 g
tönkölyliszt20 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára piratjuk. Sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fokhagymával, vízzel felöntjük és felforraljuk. A kecskesajtot lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, kis gombócokat formázunk belőle és a forrásban lévő levesbe téve kifőzzük. 400,-
Hagymaleves sajtgombóccal

4 adag
830 KJ / adag
vöröshagyma600 g
olaj0.02 l
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
babérlevél0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Sajt kecske80 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és a fűszereket, sózzuk, és vízzel felöntjük. Lassan puhára főzzük, habarással sűrítjük. A kecskesajtot lereszeljük, fűszerezzük fokhagymával kakukkfűvel, liszttel összegyúrjuk, gombócokat formzunk belőle és a forrásban lévő levesbe főzzük. 375,-
Hajdina leves Bazsalikommal

4 adag
610 KJ / adag
Sárgarépa100 g
zeller100 g
vöröshagyma100 g
hajdina liszt100 g
tejszín0.1 l
bazsalikom g
szerecsendió g
fokhagyma g
Só tengeri g
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket hideg vízben feltesszük főni, sóval, babérlevéllel ízesítjük, zöldséglevest főzünk belőle, és leszűrjük. A hajdinalisztet szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a friss bazsalikomot és felöntjük a zöldség lével, sóval ízesítjük, kevés fokhagymával, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínt hozzáöntjük, kiforraljuk és átszűrjük. A kész levest pirított kenyérkockával, vagy külön megfőzött hajdina magokkal tálaljuk. 375,-
Herba krémleves píritott laska gombával

4 adag
645 KJ / adag
Só tengeri12 g
Rizstej0.6 l
tönkölyliszt40 g
Menta40 g
kakukkfű4 g
bazsalikom40 g
Póré400 g
petrezselyemzöld2 cs
snidling2 cs
olaj0.02 l
Gomba laska200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A fűszernövényeket összevágjuk, és kevés olajban erős tűzön lepirítjuk. vízzel felöntjük és pépesre főzzük. habarással sűrítjük, rizstejjel felöntjük és kiforraljuk. Sóval ízesítjük, és átszűrjük. A gombát kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, és tálaláskor a leveshez adjuk. 375,-
Hideg cukkíni krémleves pirított tökmaggal

4 adag
2475 KJ / adag
cukkíni friss400 g
olaj0.2 l
tökmag40 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt20 g
Póré80 g
Doboz leveses4 db
Rizstej0.4 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott póréhagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vagy félkarikára vágott cukkínit, fűszerezzük fokhagymával, sózzuk, és félpuhára pároljuk, vízzel felöntjük és felforraljuk. Tönkölylisztből habarást készítünk, a levest sűrítjük, kiforraljuk, és mixergéppel pépesítjük, vagy szitán áttörjük. A tökmagot enyhén megpirítjuk, és a leves tetejére szórjuk. 500,-
Hideg eperkrémleves

4 adag
282 KJ / adag
méz40 g
Eper400 g
Rizstej0.12 l
Rizstej1.2 l
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított epret turmixgépbe tesszük, a mézet, és magas fordulaton összeturmixoljuk, közben hozzá adjuk a rizstejet. Leves állagúra mixeljük, és eper cikkekkel, jól lehűtve tálaljuk. 750,-



Itent