Főoldal Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Római bableves ánizzsal

4 adag
871 KJ / adag
Vörösbab160 g
vöröshagyma80 g
zöldpaprika80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
Ánizs0.4 g
szerecsendió0.4 g
Tengerisó12 g
olaj0.02 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babaot, sózzuk, fűszerezzük és lassan feélpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, zellert, pórét. Összefőzzük, szükség esetén útóízesítjük 375,-
Rozmaringos-csicserileves-burgonyával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Sárgadinnye leves

4 adag
1326 KJ / adag
tej1 l
tejszín0.2 l
sárgadinnye1000 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A sárgadinnyét kettévágjuk, magjait eltávolítjuk. A dinnye húsát kivájjuk és összeturmixoljuk, ezután hozzáadjuk a lehűtött tejszínt, és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, alaposan összekeverjük, átszűrjük és pár csepp Tokaji Aszúval ízesítjük, majd azonnal tálaljuk. 375,-
Sárgarépaleves-zabpehellyel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Savanyú burgonyaleves füstölt tofuval

4 adag
475 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
burgonya200 g
Tofu füstölt80 g
Tengerisó12 g
citromlé0.04 l
babérlevél0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük. Citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt tofut, és összeforraljuk. 375,-
Sóskaleves kukorica gombócokkal

4 adag
837 KJ / adag
Sóska400 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt40 g
Tengerisó12 g
méz20 g
Kukoricadara40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A sóskát kevés olajban megpároljuk, vízzel felöntjük, sózzuk, mézzel ízesítjük és puhára főzzük, majd tönkölylisztből készült habarással sűrítjük. Összeturmixoljuk, és átszűrjük. A kukoricalisztet forrásban lévő vízbe szórjuk, sózzuk, és állandó keverés mellett felfőzzük. A masszából gombócokat formázunk, és tálaláskor a levesbe tesszük. 375,-
Sóskával savanyított zöldségraguleves

4 adag
922 KJ / adag
olaj0.06 l
vöröshagyma80 g
Sárgarépa120 g
vöröshagyma40 g
karalábé120 g
zeller80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Sóska80 g
Tengerisó12 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket, sózzuk, és erős tűzön üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott sóskát és petrezselyemzöldet. Vízzel felöntjük, felforraljuk, habarással sűrítjük, szükség esetén sóval ízesítjük, és kiforraljuk. 375,-
Spanyol cigányleves kecskesajttal

4 adag
968 KJ / adag
csicseriborsó80 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
burgonya120 g
zöldborsó80 g
cukkíni fagyasztott80 g
zöldpaprika80 g
paradicsom80 g
Tengerisó8 g
Sajt kecske80 g
olaj0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, majd sózott vízben puhára főzzük. A vöröshagymát kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, cukkínit, burgonyát, csicseriborsót, zöldborsót, , szeletelt fokhagymát. CSípős paprikával fűszerezzük, és kiforraljuk. 375,-
Spanyol cukkinileves paradicsommal

4 adag
526 KJ / adag
cukkíni fagyasztott800 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
paradicsom120 g
paradicsompüré80 g
Tengerisó12 g
olaj0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit, szeletekre vágott fokhagymát, paradicsompürét, paradicsomot. Erős tűzön lepirítjuk, vízzel felöntjük sóval ízesítjük és összeforraljuk. 375,-
Spanyol paradicsomleves

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Szezámos káposzta leves füstölt tofuval

4 adag
1166 KJ / adag
olaj0.02 l
Sárgarépa200 g
káposzta fejes400 g
kelkáposzta200 g
Tengerisó12 g
Szezámmag160 g
Tofu füstölt160 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Az olajat egy fazékba tesszük és felhevítjük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott szöldségeket! Erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük szójaszósszal, fokhagymával, és felöntjük vízzel, megszórjuka szezámmal, majd jól kiforraljuk A füstölt tofut kockára vágjuk, és a levesbe főzzük. 375,-
Szlovák bableves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Tárkonyos burgonyaleves

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Tárkonyos céklaleves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Tárkonyos gombaleves

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Tárkonyos paszulyleves galuskával

4 adag
1448 KJ / adag
olaj0.04 l
Vörösbab160 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma12 g
Tárkony8 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
tönkölyliszt120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot, vízzel felöntjük, babérlevéllel, őrölt köménnyel fűszerezzük, sóval ízesítjük és félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, és a zellert, finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük, puhára főzzük, majd beleszaggatjuk a tönkölylisztből vízzel készített galuskát, és összeforraljuk. 375,-
Tárkonyos zöldségraguleves

4 adag
409 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 g
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
tönkölyliszt20 g
Tárkony1.2 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és erős tűzön, állandó keverés mellett üvegesre pároljuk. Sózzuk, tárkonnyal fűszerezzük és vízzel felöntve felforraljuk. Habarással sűrítjük, citromlével ízesítjük és kiforraljuk. 375,-
Tavaszi hagymaleves

4 adag
711 KJ / adag
vöröshagyma400 g
újhagyma120 g
Medvehagyma120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma4 g
tönkölyliszt20 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát szeletekre, az újhagymát karikára a medvehagymát metéltre vágjuk. Kevés olajban aranyszínűre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és felforraljuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, fokhagymával, majd habarással sűrítjük, és alaposan kiforraljuk. 375,-
Tavaszi leves, hajdina-gombócokkal

4 adag
1295 KJ / adag
Sárgarépa2 db
karalábé1 db
újhagyma5 db
zöldborsó100 g
hajdina liszt100 g
olaj napraforgó0.05 l
hajdina egész100 g
Tengerisó g
bors késhegynyi
petrezselyemzöld cs
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A karalábét, sárgarépát, és az újhagymát kb. 3 cm hosszú, vékony hasábokra vágjuk. Egy lábosban felhevítjük az olajat, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, és félpuhára pároljuk, vízzel felöntjük, majd felforraljuk. A kész levesbe tálaláskor tesszük bele a hajdina gombócokat. Gombóc: A beáztatott hajdinát keverjük össze a hajdina liszttel, tegyük bele a tojást, ízesítsük sóval, fehérborssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy jól formálható masszává tudjuk kikeverni. A tésztából formáljunk gombócokat és forró sós vízben főzzük ki. 375,-
Tejes rizsleves tönkölybúza-hússal

4 adag
784 KJ / adag
vöröshagyma80 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
Rizstej0.8 l
barnarizs80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
paradicsom120 g
Tönkölybúzahús120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kockára vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott tönkölyhúst, lepirítjuk, sózzuk, fokhagymával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Hozzáadjuk a barnarizst, vízzel felöntjük és lassan a rizs puhulásáig főzzük. hozzáadjuk a rizstejet és a kockákra vágott paradicosmot. Sózzuk, ízesítjük fokhagymával, és összeforraljuk. 375,-



Itent