Biochef.hu
Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
"Tejleves"kukoricával és burgonyával

4 adag
574 KJ / adag
Rizstej0.8 l
olaj0.02 l
kukorica csemege120 g
burgonya120 g
Só tengeri12 g
méz20 g
Doboz leveses4 db
vöröshagyma80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az olajban aransárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az egyszer egy cm-es kockákra vágott burgonyát, üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk kukoricát és rizstejjel felöntjük. Kiforraljuk és szükség szerint ízesítjük sóval, mézzel. 450,-
"Tom-ka" csípős Thai leves

4 adag
408 KJ / adag
olaj0.02 l
Póré80 g
kukorica csemege80 g
Gomba laska80 g
cukkíni fagyasztott80 g
Kaliforniai paprika80 g
Kókusztej0.08 l
Üvegtészta40 g
Tomka paszta0.4 cs
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A felforrósított olajba tesszük a szeletelt pórét, gombát, cukkínit, a paprikát és a kukoricát. Erős tűzön lepirítjuk, majd vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tomka-pasztát, elkeverjük, felöntjük kókusztejjel, és kiforraljuk. A kész levesbe tesszük a darabokra törött tésztát, és 10 percig duzzasztjuk. 500,-
Almás zellerleves

4 adag
468 KJ / adag
zeller400 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
alma40 g
citromlé0.02 l
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított és kockára vágott zellert kevés olajban üvegesre pároljuk. Sózzuk, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kockákra vágott almát, citromlével ízesítjük, habarással sűrítjük és kiforraljuk. 375,-
Aszaltszilvás bableves narancsvirág vízzel

4 adag
1245 KJ / adag
Fehérbab120 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Aszaltszilva200 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott babot, vízzel felöntjük és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a magozott aszalt szilvát, a fokhagymát, sózzuk, citromlével ízesítjük, és készre főzzük, majd a tűzről levéve belecsepegtetjük a narancsvirág vizet. 375,-
Babgulyás burgonyával

4 adag
1133 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
zeller80 g
Sárgarépa40 g
Kömény4 g
fokhagyma20 g
Vörösbab120 g
burgonya400 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és vízzel felöntjük. A tűzre visszatéve beletesszük az előzőleg beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, és rövid lében félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, fűszerezzük fokhagymával, őrölt köménnyel, hozzáadjuk az egész zöldségeket, vízzel felöntjük, és lassan készre főzzük. 450,-
Babkrémleves tofu kockákkal

4 adag
1400 KJ / adag
Vörösbab200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
babérlevél0.8 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
tönkölyliszt40 g
tofu120 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott babot, és vízzel felöntjük. Sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, babérlevéllel. Adunk hozzá zellert, sárgarépát és lassú tűzön puhára főzzük. Habarással sűrítjük, majd mixerrel pépesítjük és kiforraljuk. A levesbe tálalás előtt forraljuk bele a kockákra vágott tofut. 400,-
Bakonyi laskagomba leves tejföllel

4 adag
514 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
Gomba laska400 g
tönkölyliszt0.02 g
tejföl0.08 l
Só tengeri12 g
pirospaprika8 g
Kapor8 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát, erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, vízzel felöntjük és puhára fűzzük. Tejfölös habarással sűrítjük, és jól kiforraljuk. 400,-
Bazsalikomos paradicsomleves

4 adag
436 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
zeller40 g
paradicsompüré120 g
paradicsom80 g
bazsalikom4 g
Só tengeri12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kockára vágott paradicsomot és a paradicsompürét kevés olajban aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, zellert, üvegesre pirítjuk, majd vízzel felöntjük. A levest sózzuk, majd lassú forralással főzzük. Habarással sűrítjük, kiforraljuk. A levest átszűrjük és megszórjuk frissen vágott bazsalikommal. 400,-
Betyárgombóc leves laskagombával

4 adag
732 KJ / adag
tönkölyliszt80 g
olaj0.02 l
spárga120 g
zeller120 g
kelkáposzta120 g
karalábé120 g
vöröshagyma120 g
Gomba laska120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és lassan főzzük. A lisztből vízzel, sóvel tésztát gyúrunk, melyet pihentetünk, majd kis gombócokat, ezekből pedig korongokat formázunk. A laskát finomra vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A gombát a tésztába tesszük, gombóccá gyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe főzzük. 400,-
Brokkoli krémleves kukoricával

4 adag
612 KJ / adag
brokkoli400 g
olaj0.02 l
fokhagyma12 g
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
szerecsendió0.4 g
kukorica csemege200 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A brokkolit sózott vízbe feltesszük főni, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, szerecsendióval fűszerezzük és puhára főzzük. Kiforraljuk, mixerrel pépesítjük, beletesszük a kukoricát és felforraljuk. 500,-
Brokkoli-kelvirág krémleves

4 adag
300 KJ / adag
brokkoli240 g
kelvirág240 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
szerecsendió0.4 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A brokkolit és kelvirágot sós vízben feltesszük főni. Adunk hozzá szeletekre vágott vöröshagymát, fokhagymát, szerecsendiót, és puhára főzzük. Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, kiforraljuk és krémesre turmixoljuk. A félre tett brokkoli és kelvirág rózsákat a levesbe főzzük. 375,-
Brokkoli-krémleves

4 adag
656 KJ / adag
olaj0.04 l
brokkoli400 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
szerecsendió0.4 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 350,-
Burgonya krémleves gabonakolbásszal

4 adag
736 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
burgonya400 g
gabonakolbász120 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
tönkölyliszt40 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott burgonyát, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá, és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, kiforraljuk és összeturmixoljuk, vagy szitán áttörjük. A gabonakolbászt liszttel összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle és a levesbe főzzük. 375,-
Burgonya krémleves medvehagymás galuskával

4 adag
1320 KJ / adag
burgonya800 g
Medvehagyma80 g
tönkölyliszt40 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított és vékony szeletekre vágott burgonyát kevés olajban pirítjuk, sózzuk, és vízzel felöntjük. Ízesítjük sóval, puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. A medvehagymát vékony metéltre vágjuk, hozzáadjuk a liszthez, vizet adunk hozzá és galuskatésztát keverünk belőle. A galuskát forrásban lévő vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük. A kész levesbe tesszük a galuskát és tálaljuk. 450,-
Burgonya leves gabonakolbásszal

4 adag
770 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
burgonya400 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
gabonakolbász200 g
tönkölyliszt40 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Beforraljuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, erős tűzön állandó keverés mellett üvegesre pirítjuk. Sózzuk, vízzel felöntjük, babérlevéllel, zúzott fokhagymával fűszerezzük és majdnem puhára főzzük. A gabonakolbászt a bőréből kibontjuk, és kevés liszttel öszegyúrjuk. A masszából kis gombócokat formázunk, melyeket a forrásban lévő levesbe teszünk, és összefőzzük. 375,-
Burgonyás bableves

4 adag
538 KJ / adag
burgonya120 g
Vargánya40 g
olaj0.04 l
vöröshagyma20 g
Só tengeri4 g
fokhagyma4 g
pirospaprika4 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Chilis földimogyoró-leves

4 adag
1264 KJ / adag
olaj0.02 l
Mogyoró földi160 g
fokhagyma8 g
Chili0.4 g
Só tengeri12 g
vöröshagyma80 g
citromlé0.04 l
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés forró olajban megpirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, chilit, sót, fokhagymát, citromlevet. Vízzel felöntjük, és összeforraljuk. 375,-
Citromfüves csípős laskagomba leves rizstésztával és algával

4 adag
787 KJ / adag
olaj0.04 l
Póré120 g
Nori12 g
Só tengeri12 g
Tomka fűszer20 g
Sárgarépa80 g
Gomba laska200 g
Rizstészta60 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A pórét karikára, a laskagombát vastagabb szeletekre vágjuk, kevés olajban lepirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket, vízzel felöntjük, és felforraljuk. Beletesszük a rizstésztát, és a csíkokra vágott norit, majd készre főzzük. 500,-
Citromos rizsleves oregánóval

4 adag
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Csípős csicseriborsó leves joghurttal

4 adag
1284 KJ / adag
csicseriborsó200 g
olaj0.02 l
csípőspaprikakrém8 g
joghurt natur0.4 l
zöldpaprika80 g
Mustár80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, majd sóval ízesített, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. Egy lábosban olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldpetrezselymet, zöldpaprikát, csípőspaprikát, mustárt, majd felöntjük a csicseriborsóval, felforraljuk, és joghurttal behabarjuk. 400,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | következő 20 »

Itent