Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Medvehagymával párolt tofucsíkok, pórés karalábéraguval

4 adag
1183 KJ / adag
tofu400 g
Medvehagyma120 g
olaj0.04 l
Póré200 g
karalábé800 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a medvehagymát, és kevés vizet aláöntve pároljuk. A karikára vágott pórét, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott karalábét, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, és majdnem puhára pároljuk. 990,-
Mogyoró bundában sült karalábé céklasalátával

4 adag
1598 KJ / adag
karalábé600 g
Mogyoró mókus120 g
Só tengeri12 g
cékla600 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A karalábét szeletekre vágjuk és besózzuk. A mogyorót durvára törjük, és a karalábét megforgatjuk benne, majd tepsire tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, és sütőben megsütjük. A karalábét vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük olajat adunk hozzá és összekeverjük. 990,-
Mogyoró bundában sült karalábé vitaminsalátával

4 adag
1416 KJ / adag
karalábé480 g
Mogyoró mókus80 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Sárgarépa120 g
zeller120 g
káposzta fejes120 g
Póré120 g
alma480 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A karalábét, szeletekre vágjuk, sózzuk, majd pár percre állni hagyjuk. Ezalatt a mogyorót megőröljük, majd a karalábét a mogyoróba forgatjuk, és forró kevés olajban mindkét felét megsütjük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, olajat és citromlevet adunk hozzá, és óvatosan összekeverjük. 990,-
Mogyorós répasült cukkínisalátával

4 adag
1790 KJ / adag
Mogyoró mókus120 g
Rizsliszt40 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
cukkíni friss800 g
Sárgarépa600 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A sárgarépát kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, úgy, hogy a leve teljesen elpárologjon. Hozzákeverjük a rizslisztet, és a durvára tört mogyorót, formába tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A cukkínit vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. A felszeletelt répasültete a salátával tálaljuk. 990,-
Mogyorós zellerfasírt tofumajonézes alma salátával

4 adag
1825 KJ / adag
zeller400 g
Mogyoró mókus120 g
olaj0.04 l
tofu80 g
citromlé0.02 l
Só tengeri12 g
alma1000 g
Rizsliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zellert vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, hozzáadjuk a durvára tört mogyorót, és annyi rizslisztet, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából fasírtokat formázunk, és olajjal meglocsolt tepsire téve 200 c fokos sütőben megsütjük. A tofut mixergépben pépesítjük, sózzuk, olajat adunk hozzá, és annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. Citromlével ízesítjük, és a vékony metéltre vágott almához adjuk. Alaposan összekeverjük és a fasírtokkal tálaljuk. 990,-
Mogyoróval pirított tofu csíkok, almával párolt zellerrel

4 adag
1959 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
Mogyoró mókus120 g
Só tengeri12 g
alma400 g
zeller800 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban a durvára tört mogyoróval együtt megpirítjuk. A zellert hasonló csíkokra vágjuk, ée kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vizet hozzáöntve majdnem puhára pároljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, és együtt készre pároljuk. 990,-
Mogyoróval pirított tofu csíkok, fahéjas sütőtök salátával

4 adag
1429 KJ / adag
Mogyoró mókus80 g
tofu480 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
sütőtök80 g
fahéj0.8 g
Chili0.4 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a tört mogyorót, a fokhagymát és a chilit, majd a tofut. Sóval ízesítjük és az egészet lepirítjuk. A tököt vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. 990,-
Padlizsános barnarizsfasírt sóskás vitaminsalátával

4 adag
1590 KJ / adag
barnarizs240 g
olaj0.04 l
Padlizsán200 g
Só tengeri8 g
fokhagyma8 g
Sóska40 g
Sárgarépa160 g
káposzta fejes160 g
Póré160 g
zeller160 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst sózott vízben puhára főzzük. A padlizsánt vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük. A rizshez adjuk a padlizsánt, és összegyúrjuk, fasírtokat formázunk belőle és sütőben megsütjük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sóval, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük. A fasírtot a salátával tálaljuk. 990,-
Paradicsomos hajdina lasagne újhagymás zöldsalátával

4 adag
1574 KJ / adag
hajdina egész200 g
hajdina liszt80 g
bazsalikom0.4 g
Só tengeri12 g
újhagyma80 g
paradicsom600 g
Saláta jég120 g
Saláta római1.2 db
Saláta ruccola80 g
Olaj Olíva0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A hajdinát bő, sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a hajdina lisztet, és bazsalikommal fűszerezzük. A masszából kevés forró olajban kis palacsintákat sütünk, melyeket egy tepsiben rétegezünk paradicsomkarikákkal. A tetejére paradicsomot teszünk, sózzuk, és sütőben megsütjük. A zöldsalátát ujjnyi darabokra vágjuk, hozzáadjuk a darabolt újhagymát, az olíva olajat, és összekeverjük. 990,-
Parajos tofu gombócok tormás póréval és sárgarépával

4 adag
893 KJ / adag
tofu400 g
Paraj160 g
Só tengeri12 g
Rizsliszt40 g
fokhagyma12 g
torma120 g
Póré240 g
Sárgarépa600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A parajt kevés olajban erős tűzön megfonnyasztjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. A tofut villával pépesre törjük, hozzákeverjük a parajt, és annyi rizslisztet, hogy formázható masszát kapjunk. A masszából gombócokat formázunk, és kiolajozott tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A pórét karikára vágjuk és kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a tormát és összekeverjük. A sárgarépát karikára vágjuk, kevés olajon erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk. A gombócokat a répával és a póréval tálaljuk. 990,-
Petrezselymes párolt tofugombócok, vöröskáposzta salátával

4 adag
1124 KJ / adag
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Káposzta Lila800 g
tofu400 g
Póré200 g
citromlé0.02 l
vöröshagyma80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut villával összetörjük, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Kevés rizslisztet keverünk hozzá és gombócokat formázunk belőle. A gombócokat megpároljuk. A káposztát vékony metéltre vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, sózzuk, citroomlével és olajjal összekeverjük. 990,-
Petrezselymes zöldborsó ragu sárgarépa és zeller pürével

4 adag
1610 KJ / adag
zöldborsó600 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
zeller400 g
olaj0.08 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldborsót kevés olajban megpároljuk, sózzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. A sárgarépát és a zellert (külön-külön) szeletekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. A párolt zöldséget turmixgépben pürésítjük. 990,-
Póréhagymás pirított tofuval rakott karalábé medvehagyma mártással

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Póréhagymás tofu ragu vöröslencsével

4 adag
2188 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.02 l
Póré400 g
Só tengeri12 g
Lencse vörös400 g
rómaikömény0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pórét karikákra vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott tofut, sózzuk, rómaiköménnyel, fokhagymával fűszerezzük és összepároljuk. A vöröslencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben majdnem puhára főzzük. A finomra vágott zöldpetrezselymet kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröslencsét és összekeverjük. 990,-
Póréhagymával párolt tofu, tormás kelvirágpürével

4 adag
1097 KJ / adag
tofu480 g
Póré240 g
Doboz főételes4 db
torma40 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
petrezselyemzöld0.4 cs
kelvirág600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A póréhagymát karikákra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tofut, a finomra vágott zöldpetrezselymet és megpároljuk. A kelvirágot sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, krémesre keverjük reszelt tormával fűszerezzük. 990,-
Rakott kelvirág, tönkölyhússal, fokhagyma mártással

4 adag
775 KJ / adag
kelvirág800 g
Tönkölybúzahús600 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Rizsliszt20 g
Kömény0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot rózsáira szedjük és sózott vízben leforrázzuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd kevés vízzel felöntjük. A tűzre vissza tesszük, és hozzáadjuk a kockákra (1*1 cm) vágott búzahúst, sózzuk, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A forrázott kelvirág felét, egy kiolajozott tepsibe tesszük, tetejére egyenletesen elosztva tesszük a tönkölypörköltet, és a maradék kelvirágot. Sütőben 160 c fok körüli hőmérsékleten megsütjük. 990,-
Sárgarépakrém mogyoróval

4 adag
817 KJ / adag
Sárgarépa600 g
Mogyoró mókus80 g
Só tengeri4 g
olaj0.008 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A szeletekre vágott sárgarépát kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Turmixgéppel pépesre mixeljük, tetejére mogyorót szórunk. 375,-
Sárgarépás csicseri fasírt petrezselymes karalábésalátával

4 adag
1548 KJ / adag
csicseriborsó80 g
olaj0.08 l
Sárgarépa80 g
Rizsliszt40 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
karalábé800 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk, majd sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a sárgarépát. Ezután kis gombócokat formázunk belőle, és olajjal meglocsolva sütőben, kisütjük. A karalábét megtisztítjuk metéltre vágjuk, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, sóval, citromlével ízesítjük. 990,-
Sárgarépás csicseri fasírt petrezselymes karalábésalátával (2)

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Sárgarépás hajdinakása tormás póréval és karalábéval

4 adag
1589 KJ / adag
hajdina egész240 g
olaj0.04 l
Sárgarépa120 g
torma40 g
Póré160 g
karalábé600 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A hajdinát megmossuk, majd kb másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és lassan főzzük. kb 10 perc után a tűzről levesszük, és 15 percig duzzasztjuk. A pórét karikákra vágjuk, kevés olajban aranyszínűre pirítjuk, és hozzáadjuk a reszelt tormát, sóval ízesítjük. A karalábét hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A kását a karalábéval és a póréval tálaljuk. 990,-



Itent