Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Fekete ribizlilé 100%

4 adag
200 KJ / adag
Bio feketeribizli lé 100% 200ml4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 650,-
Fokhagymás tofugombócok mandulás brokkolival

4 adag
1315 KJ / adag
tofu480 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Rizsliszt40 g
brokkoli800 g
mandula80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut villával összemorzsoljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és annyi rizslisztet keverünk hozzá, hogy formázható masszává váljon. A masszából gombócokat formázunk, és olajozott tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A brokkolit sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, és leszűrjük. Tetejére szórjuk a szeletekre vágott pirított mandulát. 990,-
Fokhagymával pácolt tofu szelet roston sütve, tökmagos zellersalátával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Fűszeres tofuval töltött sült vöröshagyma, répa és zöldborsó pürével

4 adag
1335 KJ / adag
vöröshagyma120 g
tofu400 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
olaj0.04 l
Sárgarépa400 g
zöldborsó400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, fokhagymával, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A hagymákat félbe vágjuk, majd közepüket kivájva kis csészéket formázunk belőlük. Ebbe töltjük a tofut, olajjal permetezzük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A sárgarépát és a borsót külön külön kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Összetörjük, vagy mixerben pépesítjük, olajat keverünk hozzá, esetleg sóval ízesítjük. 990,-
Hagymás vörösbab csípős káposzta-salátával

4 adag
2210 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma200 g
Vörösbab400 g
káposzta fejes800 g
Póré80 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
csípőspaprikakrém8 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vörösbabot beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben majdnem puhára főzzük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a babot, a főzőlevével felöntjük és együtt puhára pároljuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk. A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk, hozzáadjuk a vékonyra vágott pórét, sózzuk, olajat, citromlevet és csípőspaprikakrémet keverünk hozzá. 990,-
Hagymával pirított kelvirág rózsák, feketeretek salátával

4 adag
788 KJ / adag
kelvirág800 g
vöröshagyma200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
feketeretek600 g
citromlé0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a rózsáíra szedett kelvirágot, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, és erős tűzön üvegesre pirítjuk. A kelvirágot egy tepsibe öntjük, és sütőbe téve, 180 c fokon megsütjük. A fekete retket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlevet, olajat öntünk hozzá és összekeverjük. 990,-
Hajdina palacsinta bazsalikomos paradicsommal és ruccolás zöldsalátával

4 adag
1325 KJ / adag
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
paradicsom800 g
bazsalikom0.8 g
Saláta ruccola120 g
hajdina liszt200 g
Doboz főételes4 db
Saláta jég120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A hajdinalisztből olajjal és vízzel palacsintatésztát keverünk, sóval ízesítjük. 20 percig pihentetjük, majd mini palacsintákat sütünk belőlük. A paradicsomot karikákra vágjuk, tálba tesszük, és besózzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, az olajat, és a ruccolát. Lazán összekeverjük és a hajdina palacsintákkal tálaljuk. 990,-
Joghurtos rakott zöldbab barnarizs ropogóssal

4 adag
2070 KJ / adag
Zöldbab zöld800 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
joghurt natur0.4 l
barnarizs200 g
Majoranna0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű forróvízzel felöntjük, lefedjük és öt percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A kihűlt rizst összekeverjük, majorannával fűszerezzük, összegyúrjuk, hengereket formázunk belőlük, és sütőben ropogósra sütjük. A zöldbabot összevágjuk kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és joghurttal felöntjük. A joghurtos babot tepsibe tesszük, majd sütőben 160 c fok körül megsütjük, majd a rizsropogóssal tálaljuk. 990,-
Joghurtos rizottó paradicsommal párolt zöldbabbal

4 adag
2124 KJ / adag
barnarizs320 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
joghurt natur0.2 l
paradicsom200 g
Zöldbab sárga400 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Abarnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk 15 percig. Ekkor hozzákeverjüka joghurtot. A zöldbabot, kevés forró olajban kezdjük párolni, sózzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összepároljuk. 990,-
Karalábé főzelék petrezselymes zabpehely kásával

4 adag
2005 KJ / adag
olaj0.04 l
Póré80 g
karalábé1000 g
Só tengeri12 g
Zabpehely320 g
petrezselyemzöld0.8 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott póréhagymát és a kockákra vágott karalábét, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítunk. Sózzuk, kevés vízzel felöntjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és puhára pároljuk. A zabpelyhet egy lábasban, kevés olajjal, kissé lepirítjuk, majd felöntjük forrásban lévő vízzel, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Fedő alatt felforraljuk, majd a tűzről levéve állni hagyjuk. Kb 10 perc után a fedőt levesszük és a kását átkeverjük. 990,-
Kelvirág lepény píritott pritaminnal és zabpehely kásával

4 adag
791 KJ / adag
kelvirág400 g
Pritamin200 g
Zabpehely120 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Kelvirág lepény zöldsalátával

4 adag
619 KJ / adag
kelvirág800 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
Rizsliszt40 g
Saláta ruccola200 g
Saláta batávia0.8 db
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. Hozzá keverjük a lisztet, és a masszából kis lepényeket formázunk, melyeket olajozott tepsire teszünk és 200 c fokos sütőben megsütünk. A salátát ujjnyi vastagra vágjuk, olajjal citromlével meglocsoljuk, bekeverjük és a lepényekkel tálaljuk. 990,-
Kelviráglepény pirított pritaminnal és zabpehely kásával

4 adag
2057 KJ / adag
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
kelvirág600 g
Rizsliszt40 g
Pritamin400 g
Zabpehely400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot rózsáira szedjük, kevés olajban üvegesre pirítjuk, vizet öntünk hozzá, sózuk és puhára pároljuk. A kelvirágot villával összetörjük, hozzáadjuk a rizslisztet és összedolgozzuk. A masszából lepényeket formázunk és kevés forró olajban kisütjük. A pritamint csíkokra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, sózzuk. A zabpelyhet forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, és kásaszerűvé főzzük. 990,-
Köleses tofuérmék medvehagymás karalábéval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Kölesfasírt cukkínis lecsóval

4 adag
1623 KJ / adag
köles200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Rizsliszt40 g
Póré80 g
TVpaprika400 g
paradicsom400 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
cukkíni fagyasztott200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest másfélszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és lefedve 10 percig dizzasztjuk. A pórét szeletekre vágjuk, a köleshaz adjuk, összekeverjük és a rizslisztet hozzáadva masszává gyúrjuk. Kis korongokat formázunk belőle, melyeket kevés olajaban kisütünk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel elkeverjük és a tűzre visszatesszük. Hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, és a paradicsomot, a szeletekre vágott cukkínit, sózzuk, majd gyorsan összeforraljuk. 990,-
Lencsefasírt szójavirslis kelkáposzta raguval

4 adag
1847 KJ / adag
lencse240 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
kelkáposzta1000 g
szójavirsli240 g
Kömény0.4 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét beáztatjuk, majd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. A finomrí vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és a tűzre visszatéve beforraljuk. A megfőtt lencsét áttörjük, pépesítjük, majd hozzáadjuk a pörköltalapot, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és annyi rizslisztet keverünk hozzá, hogy formázható legyen. A masszából gombócokat, majd fasírtokat formázunk, és kevés olajjal meglocsolva sütőben 180 c fokon megsütjük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékonyra vágott kelkáposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és együtt készre pároljuk. 990,-
Lencseropogós zöldség curry-val

4 adag
1634 KJ / adag
lencse240 g
olaj0.04 l
Rizsliszt40 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
Póré40 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
cukkíni fagyasztott160 g
brokkoli160 g
kelvirág160 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. Hozzákeverjük a rizslisztet, és formázható masszává gyúrjuk. A masszából gombócokat, vagy hengereket formázunk, melyeket olajjal meglocsolunk, és 180 c fokos sütőben megsütünk. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott sárgarépát, a kockákra vágott cukkínit, a rózsáira szedett kelvirágot, és brokkolit. Erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, curry-vel fűszerezzük, és kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk. 990,-
Lencseropogós zöldség curry-val (2)

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Magyaros kölesfasírt párolt káposztával

4 adag
2238 KJ / adag
köles400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika0.8 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Kömény0.4 g
vöröshagyma40 g
káposzta fejes800 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A kölest egy lábasban szárazon megpirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel fleöntjük, felforraljuk, és a tűzről levesszük. Lefedjük és 20 percig duzzasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel fleöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk. A megduzzadt köleshez keverjük a pörköltalapot, fűszerezzük fokhagymával, őrölt köménnyel, szükség esetén sózzuk. A masszát alaposan összekeverjük, majd gombócokat formázunk belőle, melyeket kevés forró olajban megsütünk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott káposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük kevés citromlével ízesítjük és puhára pároljuk. 990,-
Magyaros tofu sült zelleres lencsesalátával

4 adag
1684 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
Rizsliszt20 g
zeller400 g
lencse200 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve beforraljuk. Hozzáadjuk a tofut és villával pépesre törjük, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, köménnyel, hozzákeverjük a rizslisztet. A masszát gerinc formába tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A lencsét megmossuk, és sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott zellert, sóval citromlével ízesítjük, olajjal összekeverjük. 990,-



Itent