Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Saláták | Levesek | Ital | Főzelékek | Feltétek | Főételek | Édességek | Egyebek | Fogyókúra | AntiCandida

« előző 20 | 1 2 3 4 5 | következő 20 »

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Tofukrémmel grillezett cukkíni tekercs paradicsomszotéval, Courgette roll grilled with tofu paste, and tomato sauté

4 adag
881 KJ / adag
cukkíni friss400 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
tofu120 g
fokhagyma8 g
Tofu füstölt40 g
paradicsom800 g
Póré80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit hosszában vékony szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. A tofut turmixgépben pépesre keverjük, fűszerezzük fokhagymával, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk. A cukkínit megkenjük a tofukrémmel, feltekerjük, és kevés forró olajban megsütjük. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, sózzuk és gyorsan összepirítjuk. 1390,-
Tofukrémmel grillezett cukkínitekercs, paradicsomszotéval, Courgette roll grilled with tofu paste, and tomato sauté

4 adag
916 KJ / adag
cukkíni friss480 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
tofu200 g
paradicsom600 g
Póré120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkinit vékony szeletekre vágjuk. ( nem karikára, hosszában!!!) A tofut turmixgépben pépesítjük, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük. A cukkiniszeleteket vékonyan megkenjük a tofukrémmel, feltekerjük és kevés forró olajban, vagy grillsütőn megsütjük. A paradicsomot és a pórét karikára vágjuk, és erős tűzön, kevés olajban összepirítjuk, sóval ízesítjük. A sült cukkinit a paradicsommal tálaljuk. 1390,-
Tofusült korhely káposztával, Roasted tofu cubes with sauerkraut

4 adag
933 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma120 g
savanyúkáposzta600 g
pirospaprika8 g
Kömény0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1390,-
Tofutempura feketeretek salátával és wasabival, Tofu tempura with oriental raddish salad and wasabi

4 adag
1425 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt20 g
kukoricaliszt20 g
Só tengeri12 g
feketeretek800 g
wasabi8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut hasábokra vágjuk és besózzuk. A tönkölylisztet és kukoricalisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük, majd 10 percig pihentetjük. A tofut a tésztába mártjuk, majd forró olajban kisütjük, és lecsepegtetjük. A feketeretket metéltre vágjuk, sózzuk, olajat és citromlevet keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a wasabit és elkeverjük. 1390,-
Tofuval töltött padlizsán portugál paradicsommal

4 adag
944 KJ / adag
Padlizsán400 g
tofu400 g
paradicsom200 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.8 g
rozmaring0.4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A padlizsánokat hosszában ketté vágjuk, és a közepüket kissé kivájjuk. A tofut apró kockákra vágjuk, és kevés olajba erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sózzuk, és bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük, kevés vizet alá öntve puhára pároljuk. A tofut a kivájt padlizsánokba tesszük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, fokhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük és összepirítjuk. A megsült padlizsánokat a paradicsomraguval tálaljuk. 1390,-
Tuniszi kuszkusz mentás zöldségekkel, Tunisian couscous with minty vegetables

4 adag
1228 KJ / adag
KuszKusz200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
Padlizsán120 g
paradicsom120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Menta1.2 g
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kuszkuszhoz öntjük a sós, olajjal elkevert forrásban lévő vizet, lefedjük és 20 percig duzzasztjuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, finomra vágott mentát és olajat keverünk hozzá, majd a kuszkusszal bekeverjük. 1390,-
Túró sushi wasabi-s zöldségekkel, Cottage cheese sushi, and vegetables with soy sauce and wasabi

4 adag
1207 KJ / adag
túró600 g
Nori20 g
cukkíni friss80 g
Sárgarépa200 g
káposzta fejes200 g
Póré200 g
zeller200 g
wasabi4 g
szójaszósz0.12 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, noriba tekerjük, úgy, hogy a közepére egy hasáb cukkínit teszünk. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk besózzuk és állni hagyjuk. A szójaszószt elkeverjük a wasabival, majd a zöldségekhez keverjük. 1390,-
Túrógombócok laskagombás zöldborsóval

4 adag
2073 KJ / adag
túró600 g
tönkölydara80 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
Póré80 g
zöldborsó400 g
Gomba laska400 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tönkölydarát és a lisztet, sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A túróból gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A pórét vékonyra vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt laskát, és a zöldborsót. Sóval ízesítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. 1390,-
Túróval sült rakott zöldségek curryvel

4 adag
1410 KJ / adag
Sárgarépa160 g
zeller160 g
karalábé160 g
Póré160 g
TVpaprika160 g
cukkíni friss160 g
Padlizsán160 g
kukorica csemege160 g
brokkoli160 g
olaj0.02 l
túró400 g
Curry0.8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a curryt és a túrót. Tepsibe tesszük, és sütőben megsütjük. 1390,-
Tönkölybrassói petrezselymes répával

4 adag
753 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
Sárgarépa800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá, kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokra vágott tönkölyhúst, sóval ízesítjük, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve pároljuk. A répát hasábokra vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. 1390,-
Tönkölyhús nyárson sütve csípős paprika lekvárral és zöldsalátával, Spelt meat grilled with hot paprika jam, green salad

4 adag
808 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
Vaj40 g
Doboz főételes4 db
csípőspaprikakrém4 g
Saláta római0.8 db
Saláta fejes0.8 db
Póré40 g
TVpaprika400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölybúzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megsütjük. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágjuk tvpaprikát. Erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, csípőspaprikával puhára pároljuk és mixer géppel pépesítjük. A salátákat metéltre vágjuk, hozzá keverjük a vékony metéltre vágott pórét, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük. 1390,-
Tönkölyhússal töltött padlizsán portugál paradicsommal, Egg-plant filled with wheat meat and tomato ragout

4 adag
592 KJ / adag
Padlizsán400 g
Tönkölybúzahús400 g
paradicsom200 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.8 g
rozmaring0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánokat hosszában ketté vágjuk, és a közepüket kissé kivájjuk. A tönkölyhúst apr�� kockákra vágjuk, és kevés olajba erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sózzuk, és bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük, kevés vizet alá öntve puhára pároljuk. A tönkölyhúst a kivájt padlizsánokba tesszük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, fokhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük és összepirítjuk. A megsült padlizsánokat a paradicsomraguval tálaljuk. 1390,-
Tönkölyvagdalt három pürével

4 adag
1333 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
pirospaprika8 g
Zsemle0.8 db
petrezselyemzöld0.4 cs
burgonya *320 g
Sárgarépa320 g
brokkoli320 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyhúst finomra őröljük, hozzáadjuk az olajban aranysárgára pirított finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, pirospaprikát, és a vízben áztatott, és kinyomkkodott zsemlét. Összekeverjük, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, formázzuk, és őzgerinc formába töltjük és sütőben megsütjük. A sárgarépát, brokkolit, tisztított burgonyát (külön-külön) megfőzzük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. A megsült vagdaltat szeleteljük, és a három pürével tálaljuk. 1390,-
Vaníliás keltpalacsinta csokoládé krémben, Thick vanilla pancake in chocolate sauce

4 adag
2076 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő8 g
olaj0.04 l
csokoládé160 g
olaj0.02 l
kukoricaliszt20 g
méz40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel és vízzel, langyos helyen kelesztjük. A megkelt élesztőhöz adjuk a többi lisztet, olajat és vizet, majd sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. A tésztát kelesztjük, majd forró palacsintasütőben kis palacsintákat sütünk belőle. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Vizet felforralunk, hozzá keverjük a kukoricalisztet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzá adjuk a csokoládét és a mézet, majd alaposan összekeverjük. A palacsintákat a csokoládé mártással tálaljuk. 1390,-
Zöldségekkel töltött cukkíni füstölt tofuval grillezve paradicsom-szotéval

4 adag
983 KJ / adag
cukkíni fagyasztott800 g
Póré40 g
TVpaprika40 g
kukorica csemege40 g
Padlizsán80 g
paradicsom600 g
vöröshagyma80 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
Tofu füstölt80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit hosszában félbe vágjuk, közepét kikaparjuk, és besózzuk. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, kevés olajban félpuhára pároljuk, és sózzuk, majd a cukkínikbe töltjük. A füstölttofut apró kockákra vágjuk és a zöldségek tetejére szórjuk, majd az így betöltött cukkínit 080 c fokos sütőben készre sütjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, erős tűzön lepirítjuk, sózzok, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. 1390,-
Zöldséges "piskótatekercs" párolt brokkolival, Sponge cake rools filled with vegetables, and steamed broccoli

4 adag
1096 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Sárgarépa40 g
Póré40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
cukkíni fagyasztott40 g
TVpaprika40 g
zeller40 g
karalábé40 g
brokkoli800 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, és annyi vizet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sózzuk, majd egy tepsire, sütőpapírra egy cm vastagon elterítjük, egy kevés tésztát félre tesszünk. A tésztát 180 c fokos sütőben majdnem készre sütjük. A zöldségeket julienre vágjuk, és kevés olajban puhára pároljuk. A tésztát kivesszük a sütőből, felületét vékonyan bekenjük a félretett tésztával, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt zöldséget, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset visszatesszük a sütőbe, és 160 c fokon készre sütjük. A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben megpároljuk. A felszeletelt piskótatekercset szeleteljük, és brokkolival tálaljuk. 1390,-
Zöldséges Calzone Pizza paradicsom-raguval, Vegetable Calzone pizza with tomato ragout

4 adag
1285 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő10 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Póré40 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
paradicsom400 g
paradicsompüré40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés liszttel, langyos vízzel elkeverjük és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, és langyos vízzel tésztává gyúrjuk. Alaposan kidolgozzuk, majd 30-35 c fokos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából kis labdákat gyúrunk, és kerek pizzává nyújtjuk. A tészta felét, megkenjük a vízzel, bazsalikommal, oregánóval, sóval felfőzött paradicsompürével. Elhelyezzük rajta a párolt zöldségeket és az üres tésztát a töltelékre hajtjuk, szélét összenyomjuk, majd 200 c fokos sütőben megsütjük. A vékony szeletekre vágott pórét kevés oaljban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, zöldpetrezselyemmel, fokhagymával fűszerezzük, és a megsült pizzához tálaljuk. 1390,-
Zöldségrizottó rozmaringos padlizsán-krémmel

4 adag
1494 KJ / adag
Póré200 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
cukkíni friss200 g
TVpaprika200 g
karalábé200 g
Padlizsán600 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
barnarizs240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az egész, megmsott padlizsánt késsel megszurkáljuk, majd egy tepsire tesszük és a legmagasabb hőmérsékleten a sütőben megsütjük. Úgy hogy a héja szép ropogós legyen. Lehűtjük, meghámozzuk. A sült padlizsánt turmixgépbe tesszük, sóvaz ízesítjük, fokhagymával rozmaringgal fűszerezzük és pépesre turmixoljuk. Olajat öntünk hozzá, és krémesre keverjük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük fedő alatt öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldségeket egyenletes kockákra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és az elkészült rizshez keverjük. A kész rizottót a padlizsánkrémmel tálajuk. 1390,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 | következő 20 »

Itent