Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Rizses lencse pirított paprikával

4 adag
2425 KJ / adag
barnarizs160 g
olaj0.04 l
lencse400 g
Tengerisó12 g
TVpaprika120 g
Pritamin80 g
babérlevél0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés oalajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, másfélszeres mennyiségű forró vízben felöntjük, 5 percig forraljuk, majd lefedjük, és 20 percig duzzasztjuk. A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és a rizzsel összekeverjük. A paprikákat cikkekre vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, és a rizses lencséhez adjuk. 1150,-
Rizstészta szójás zöldségraguval

4 adag
1205 KJ / adag
Rizstészta240 g
olaj0.02 l
Póré40 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
cukkíni friss80 g
TVpaprika80 g
szójaszósz0.04 l
Tengerisó8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizstésztát sós, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, 5-10 percet állni hagyjuk és leszűrjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük a szójaszósszal, ötfűszerkeverékkel, és együtt készre pároljuk. A tésztát tányérra tesszük és a közepére halmozzuk a ragut. 1150,-
Roston sült diós kecskesajt olívás ruccolával

4 adag
2822 KJ / adag
Sajt kecske480 g
dió80 g
olaj0.04 l
Tengerisó8 g
Olíva bogyó200 g
Saláta ruccola600 g
Nagyításhoz kattintson a képre!a sajtot szeleteljük, durvára tört dióba forgatjuk és kevés forró olajban erős tűzön megsütjük. A ruccolát lazán összevágjuk, olajjal és olívabogyóval bekeverjük. 1150,-
Roston sült kecskesajt vitaminsalátával

4 adag
2022 KJ / adag
Sajt kecske480 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
Póré120 g
káposzta fejes120 g
TVpaprika120 g
cukkíni friss120 g
alma120 g
karalábé120 g
Tengerisó8 g
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat öntünk hozzá és összekeverjük. A sajtot daraboljuk, és magas hőmérsékleten, roston megsütjük, majd a salátával tálaljuk. 1150,-
Rozmaringos pirított burgonya paradicsom-salátával

4 adag
1401 KJ / adag
burgonya800 g
olaj0.04 l
rozmaring0.8 g
paradicsom800 g
Póré120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük és olajjal meglocsolva forró sütőben pirosra sütjük. A paradicsomot karikára vágjuk, hozzákeverjük a szeletekre vágott pórét, sóval citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. 1150,-
Rozmaringos tofu nyárs gombával, ropogós salátával

4 adag
795 KJ / adag
tofu480 g
rozmaring0.4 g
fokhagyma8 g
gomba (barna csiperke)400 g
Saláta batávia0.8 db
Saláta ruccola200 g
Póré80 g
TVpaprika200 g
cukkíni friss200 g
retek200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut nagyobb kockákra vágjuk, a gombát szükség esetén ketté vágjuk, a cukkíniből vastagabb cikkeket vágunk. MIndezt sózzuk, rozmaringgal, fokhagymával fűszerezzük, és sorban váltakozva nyársra húzzuk, majd kevés forró olajban minden oldalát megsütjük. A pórét vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott retket, az ujjnyi csíkokra vágott salátát, olajjal összekeverjük, citromlével ízesítjük és a nyárs mellé tálaljuk. 1150,-
Sajt chips joghurtos szerbsalátával

4 adag
2026 KJ / adag
Sajt juh400 g
tönkölyliszt40 g
olaj0.02 l
TVpaprika400 g
paradicsom400 g
uborka kigyó400 g
lilahagyma200 g
Olíva bogyó80 g
Tengerisó8 g
olaj0.004 l
citromlé0.02 l
joghurt natur0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A sajtot lereszeljük, liszttel összekeverjük, és kevés forró olajban, kis lepényeket formázva megsütjük. A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, összekeverjük, sózzuk, olajat, olíva bogyót keverünk hozzá, tetejét joghurttal meglocsoljuk. 1150,-
Sajtfondü lilahagymával sütve pirított zöldségekkel

4 adag
1734 KJ / adag
Sajt juh400 g
lilahagyma400 g
tönkölyliszt40 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.8 g
Sárgarépa400 g
Póré200 g
cukkíni friss400 g
TVpaprika200 g
Tengerisó8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lilahagymákat félbevágjuk, és leveleire szedjük. (kis csészéket készítünk belőlük) A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, fokhagymát, kakukkfüvet, és egy kevés vizet hozzáöntve, állandó keverés mellett összeolvasztjuk. A megolvadt sajtot a lilahagymákba töltjük, és sütőben megsütjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, majd egy kis vizet alájuk öntve megpároljuk. 1150,-
Sárgarépás bulgur tekercsek diós zellersalátával

4 adag
2294 KJ / adag
bulgur200 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Sárgarépa400 g
zeller800 g
dió120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A bulgurt kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, felforraljuk, és a tűzről levéve, fedővel letakarva duzzasztjuk, 15 percig. A sárgarépából hosszú vékony szeleteket vágunk, és enyhén sózott vízben leforrázzuk. A még meleg bulgurt a sárgarépa szeletbe töltjük, feltekerjük és kihűtjük. A zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a durvára vágott diót, és összekeverjük. 1150,-
Sárgarépás búzakása laskagombás cukkíni salátával

4 adag
1566 KJ / adag
tönkölybúza200 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Sárgarépa400 g
cukkíni fagyasztott400 g
fokhagyma12 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A búzát sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A sárgarépát cikkekre vágjukm kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk, majd a megfőzött búzához keverjük. a laskagombát csíkokra vágjuk, és egy nagy méretű serpenyőbe tesszük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkínit, és a szeletekre vágott fokhagymát, majd az egészet erős tűzön, kevés olajjal megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, citromlével ízesítjük, kihűtjük, és a kásával tálaljuk. 1150,-
Somlói csokis galuska

4 adag
3282 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.08 l
méz60 g
szódabikarbóna0.8 g
mazsola80 g
citrom80 g
méz60 g
Rizstej0.4 l
méz40 g
csokoládé160 g
karobpor20 g
kukoricaliszt80 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 1150,-
Szezámmagban sült tofu csíkok karottás cukkíni salátával

4 adag
1565 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
Szezámmag80 g
Tengerisó12 g
Sárgarépa400 g
cukkíni friss400 g
citromlé0.02 l
fokhagyma4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut csíkookra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a szezámmagot és együtt készre pirítjuk. A sárgarépát metéltre vágjuk, hizzáadjuk a szintén metéltre vágott cukkínit, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, ízesítjük citromlével, fűszerezzük fokhagymával és jól összekeverjük. 1150,-
Szójában pácolt tofu roston sütve thai csípős zöldségekkel

4 adag
700 KJ / adag
tofu480 g
szójaszósz0.08 l
Tomka fűszer12 g
Póré160 g
Sárgarépa160 g
karalábé160 g
zeller160 g
kelvirág160 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut szeletekre vágjuk, és 15-20 percre szójaszószba áztatjuk. Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, tomka fűszerrel fűszerezzük, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. 1150,-
Szójában pácolt tofu roston sütve, csípős Thai zöldségekkel

4 adag
1113 KJ / adag
tofu600 g
szójaszósz0.2 l
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Tomka fűszer8 g
Sárgarépa120 g
káposzta fejes120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Chili0.4 g
méz4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeletekre vágjuk, sózzuk, mézzel édesített szójaszószzal alaposan meglocsoljuk, és állni hagyjuk. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük a tomka-fűszer keverékkel, szójaszósszal meglocsoljuk és készre pároljuk. A tofut kevés forró olajban megsütjük. 1150,-
Tésztalabdácskák spanyol paradicsom-raguval

4 adag
1277 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
élesztő1.2 g
vöröshagyma120 g
paradicsom600 g
cukkíni friss400 g
Chili0.4 g
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, sót, és annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk,majd langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából kis labdákat formázunk, kelesztjük őket, majd 180 c fok körüli sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a hasonló kockára vágott cukkínit, lepirítjuk, majd hozzá adjuk az ugyancsak kockára vágott cukkínit, sózzuk, chilivel fűszerezzük, és összeforraljuk. 1150,-
Tofu krémmel grillezett cukkíni tekercs, paradicsom szotéval

4 adag
916 KJ / adag
cukkíni friss480 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
tofu200 g
paradicsom600 g
Póré120 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A cukkínit vékony szeletekre vágjuk. ( nem karikára, hosszában!!!) A tofut turmixgépben pépesítjük, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük. A cukkíni szeleteket vékonyan megkenjük a tofu krémmel, feltekerjük és kevés forró olajban, vagy grillsütőn megsütjük. A paradicsomot és a pórét karikára vágjuk, és erős tűzön, kevés olajban összepirítjuk, sóval ízesítjük. A sült cukkínit a paradicsommal tálaljuk. 1150,-
Tofukrémmel grillezett cukkíni tekercs paradicsomszotéval

4 adag
894 KJ / adag
cukkíni friss400 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
tofu120 g
fokhagyma8 g
Tofu füstölt40 g
paradicsom800 g
Póré80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Ehez az ételhez nincs képünk.A cukkínit hosszában vékony szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. A tofut turmixgépben pépesre keverjük, fűszerezzük fokhagymával, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk. A cukkínit megkenjük a tofukrémmel, feltekerjük, és kevés forró olajban megsütjük. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot, sózzuk és gyorsan összepirítjuk. 1150,-
Tofusült korhely káposztával

4 adag
933 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma120 g
savanyúkáposzta600 g
pirospaprika8 g
Kömény0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1150,-
Tofutempura feketeretek salátával és wasabival

4 adag
1425 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt20 g
kukoricaliszt20 g
Tengerisó12 g
feketeretek800 g
wasabi8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut hasábokra vágjuk és besózzuk. A tönkölylisztet és kukoricalisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük, majd 10 percig pihentetjük. A tofut a tésztába mártjuk, majd forró olajban kisütjük, és lecsepegtetjük. A feketeretket metéltre vágjuk, sózzuk, olajat és citromlevet keverünk hozzá, majd hozzáadjuk a wasabit és elkeverjük. 1150,-
Tuniszi kuszkusz mentás zöldségekkel

4 adag
1228 KJ / adag
KuszKusz200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
Padlizsán120 g
paradicsom120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Menta1.2 g
Tengerisó8 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kuszkuszhoz öntjük a sós, olajjal elkeveret forrásban lévő vízet, lefedjük és 20 percig duzzasztjuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, finomra vágott mentát és olajat keverünk hozzá, majd a kuszkusszal bekeverjük. 1150,-



Itent