Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Brokkolis rakott tészta paradicsomos édeskömény-salátával

4 adag
3243 KJ / adag
tönkölytészta320 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
brokkoli400 g
Édeskömény400 g
paradicsom200 g
Póré80 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tésztát sózott vízben kifőzzük és leszűrjük. A brokkolit, sós, szódabikarbónás, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, leszűrjük, majd a tésztához adjuk. Olajjal meglocsoljuk, és összekeverjük. A tésztát kiolajozott tepsibe tesszük, és 180 cfokos sütőben megsütjük. A pórét és az édesköményt vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük. A rakott tésztát kockákra vágjuk, és a salátával tálaljuk. 1150,-
Brownie meggy öntettel

4 adag
2055 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
csokoládé120 g
szódabikarbóna0.4 g
méz40 g
Meggylekvár120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, olajat és mézet keverünk hozzá. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd a csokoládéval és annyi vízzel keverjük el, hogy sűrű tésztát kapjunk. A masszát tepsibe töltjük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A megsült tésztát kockákra vágjuk és meggy lekvárral tálaljuk. 1150,-
Csokoládé kockák kókusz krémmel

4 adag
2371 KJ / adag
olaj0.04 l
méz80 g
szódabikarbóna0.8 g
karobpor20 g
Kókuszreszelék120 g
kukoricaliszt40 g
méz40 g
csokoládé160 g
tönkölyliszt160 g
Rizstej0.6 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A csokoládét felolvasztjuk, hozzá keverjük az olajat és a mézet. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd a csokoládét, és annyi vizet, hogy galuskatésztaszerű masszát kapjunk. A tésztát kiolajozott tepsibe tesszük és 170 c fokos sütőben megsütjük. Óvatosan, nem szabad kiszáradnia! A rizstej 3/4 részét felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáöntjük az előzőleg csomómentesre kevert kukoricalisztet, mézet, kókusz reszeléket. A krémet felfőzzük, és lehűtjük, ha nagyon sűrű lenne, kevés rizstejjel hígítjuk. A csokis sütit kockákra vágjuk, és a kókusz mártással tálaljuk. 1150,-
Csokoládéfánk

4 adag
2405 KJ / adag
tönkölybúza120 g
olaj0.08 l
szódabikarbóna0.4 g
csokoládé200 g
méz40 g
Rizstej0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézet, olajat, és annyi vizet, hogy sűrű galuskatésztaszerű masszát kapjunk. A tésztából golyókat formázunk, melyeket bő forró olajban megsütünk. A csokoládét felolvasztjuk, olajat keverünk hozzá, rizstejjel hígítjuk, és elkeverjük. A megsült fánkokat a csokoládéval tálaljuk. 1150,-
Csokoládéval töltött daragombócok meggy mártásban

4 adag
1469 KJ / adag
tönkölydara120 g
dió20 g
csokoládé80 g
méz80 g
meggy400 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölydarát vízzel megfőzzük (mintha tejbegrízt főznénk), icipicit sózzuk, mézzel ízesítjük. Amikor langyossá hűlt, gombócokat formázunk belőle, és minden gombóc közepébe egy kocka csokoládét nyomunk. A gombócokat őrölt dióba forgatjuk. A meggyet mixergépben pépesítjük, mézet adunk hozzá, majd a gombócok mellé tálaljuk. 1150,-
Cukkíni-tekercsben sült fűszeres túró aszalt paradicsomos rukkolával

4 adag
1228 KJ / adag
cukkíni friss400 g
túró400 g
Saláta ruccola400 g
Aszalt paradicsom120 g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
bazsalikom0.8 g
kakukkfű0.8 g
rozmaring0.8 g
Saláta batávia0.8 db
Olíva bogyó80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkíniből hosszú szeleteket vágunk, ebbe tekerjük a fűszerekkel és sóval bekevert túrót. A tekercset erős tűzön kevés olajban megsütjük. A salátát ujjnyi szélesre vágjuk, a ruccolát tépkedjük, és összekeverjük az aszalt paradicsommal, oliva bogyóval. 1150,-
Cukkínivel pirított penne, bazsalikomos paradicsom salátával

4 adag
1995 KJ / adag
tönkölytészta320 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
cukkíni friss600 g
fokhagyma12 g
paradicsom400 g
bazsalikom0.8 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pennét sózott vízben majdnem puhára főzzük. A cukkínit metéltre vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és a tésztához keverjük. A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, olajjal összekeverjük. 1150,-
Fűszer-kéregbensült búzahús, paradicsom-paprika salátával

4 adag
742 KJ / adag
olaj0.04 l
Zsemle0.4 db
Tönkölybúzahús400 g
Mustár20 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
Só tengeri12 g
paradicsom600 g
TVpaprika600 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zsemlét finomra őröljük, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, sózzuk, és alaposan összekeverjük. A búzahúst szeletekre vágjuk, tetejére vékonyan elkenjük a fűszeres masszát, és forró sütőben megsütjük. A paprikát, paradicsomot, pórét vékony karikákra vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajjal bekeverjük. A megsült búzahúst a salátával tálaljuk. 1150,-
Fűszeres tofukrémmel töltött sült paradicsom párolt cukkínivel

4 adag
1271 KJ / adag
Doboz főételes4 db
paradicsom800 g
fokhagyma8 g
bazsalikom2 g
petrezselyemzöld0.4 cs
cukkíni friss800 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
tofu480 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut daraboljuk, turmixgépben pépesítjük, sózzuk, fűszerezzük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fokhagymával, bazsalikommal. A paradicsomokat kivájjuk, belsejüket sózzuk és megtöltjük a tofu krémmel. Tepsire tesszük és sütőben megsütjük. A cukkínit hasábokra vágjuk, és kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, és majdnem puhára pároljuk. 1150,-
Fűszeres tofuval töltött kellevél cukkínis lecsóval

4 adag
1146 KJ / adag
tofu400 g
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
rozmaring0.4 g
bazsalikom0.4 g
Só tengeri12 g
kelkáposzta400 g
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
TVpaprika600 g
cukkíni friss600 g
paradicsom400 g
pirospaprika8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A tofut áttörjük, sózzuk, fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk. A masszát a kelllevelekbe töltjük, majd megpároljuk. A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzhelyre. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát, a fél karikára vágott cukkínit, sózzuk, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, és készre pároljuk. A kellevelet karikákra vágjuk és a lecsóval tálaljuk. 1150,-
Gabonagombócok petrezselymes karalábéval

4 adag
1586 KJ / adag
gabonakolbász400 g
köles80 g
tönkölybúza80 g
barnarizs40 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
pirospaprika0.8 g
fokhagyma0.8 g
Póré80 g
petrezselyemzöld0.8 cs
karalábé800 g
tönkölyliszt20 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A gabonákat megfőzzük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, a tűzről levesszük hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és elkeverjük. Összekeverjük a gabonákat, a gabonakolbászt, és a pörkölt hagymát. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk, sóval ízesítjük. A masszából golyókat formázunk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben megsütjük. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott karalábét, erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. 1150,-
Gombás derelye sárgarépás cukkíni raguval

4 adag
2067 KJ / adag
tönkölyliszt320 g
olaj0.04 l
Gomba laska400 g
Póré120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
kakukkfű0.4 g
Sárgarépa600 g
cukkíni friss400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A lisztből vízzel és sóval tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A pórét karikákra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a laskát, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, és összepirítjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és két egyenlő részre osztjuk. Az egyiken kis halmokban elosztjuk a gombát, a másik tésztát ráterítjük, a gombahalmok között összenyomkodjuk és derelye vágóval daraboljuk, majd forrásban lévő sós vízbe téve kifőzzük. A sérgarépát szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, kevés vízzel fleöntjük és majdnem puhára pároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott cukkínit, a finomra vágott zöldpetrezselymet és együtt készre pároljuk. A derelyéket a vízből kivesszük, lecsepegtetjük és a raguval tálaljuk. 1150,-
Gyümölcssaláta ebéd

4 adag
711 KJ / adag
alma240 g
Körte240 g
Szőlő240 g
sárgadinnye240 g
Görögdinnye240 g
Ananász240 g
kiwi240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. 750,-
Gyümölcssaláta reggeli

4 adag
444 KJ / adag
sárgadinnye160 g
alma160 g
Őszibarack160 g
Körte160 g
Ananász160 g
kiwi160 g
citromlé0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. 500,-
Gyümölcssaláta vacsora

4 adag
711 KJ / adag
alma240 g
Körte240 g
sárgadinnye240 g
Szőlő240 g
Görögdinnye240 g
Ananász240 g
kiwi240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A gyümölcsöket megmossuk, (kimagozzuk) cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk. 750,-
Hétfűszerrel párolt tönkölyfrikasszé zöldségekkel

4 adag
337 KJ / adag
olaj0.004 l
vöröshagyma120 g
Doboz főételes4 db
Sárgarépa80 g
cukkíni fagyasztott80 g
Gomba laska80 g
TVpaprika80 g
zeller120 g
karalábé120 g
Póré80 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.4 g
rozmaring0.4 g
bazsalikom0.4 g
Tárkony0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tönkölybúzahús480 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, erős tűzön pároljuk, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket. Fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, tárkonnyal, rozmaringgal, zöldpetrezselyemmel, sózzuk és együtt készre pároljuk 1150,-
Juhsajttal sütött karfiol és brokkoli

4 adag
1751 KJ / adag
Sajt juh200 g
brokkoli600 g
Só tengeri12 g
kelvirág600 g
Sajt juh280 g
olaj0.02 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot és a brokkolit sózott vízben leforrázzuk., leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük. Tetejlt reszelt juhsajttal megszórjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük, olajjal bekeverjük. 1150,-
Kecskesajttal töltött gombafejek zöldségraguval

4 adag
1753 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
Sajt kecske400 g
Só tengeri12 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma12 g
tönkölyliszt12 g
olaj0.02 l
Póré120 g
karalábé120 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kecskesajtot lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, majd fűszerezzük kakukkfűvel és zúzott fokhagymával. A tisztított gombafejeket megtöltjük a sajttal és forró (200 c fok) sütőben megsütjük. A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket. Sóval ízesítjük és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. 1150,-
Kukoricás tofugombócok zöldsalátával

4 adag
1062 KJ / adag
tofu400 g
kukorica csemege120 g
Só tengeri12 g
kukoricaliszt40 g
Saláta ruccola60 g
Saláta batávia0.4 db
Saláta római0.4 db
Saláta fejes0.8 db
Olaj Olíva0.04 l
citrom80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut pépesre törjük, hozzáadjuk a kukoricát, kukorica lisztet, sózzuk, és gombócokat formázunk belőle, majd a gombócokat megpároljuk. A salátát daraboljuk, olajjal, citromlével ízesítjük, és a gombócokkal tálaljuk. 1150,-
Laskagomba rizottó tökmagos vitaminsalátával

4 adag
2031 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
barnarizs200 g
spárga80 g
zeller80 g
Póré80 g
karalábé80 g
káposzta fejes80 g
tökmag80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel. Lefedjük, 10 percet forraljuk, majd a tűzről levesszük, és 20 percig duzzasztjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott laskát, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és lepirítjuk. Sóval ízesítjük és a kész rizshez keverjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sóval, citromlével ízesítjük, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. tetejére szórjuk a tökmagot. 1150,-


« előző 20 | 1 2 3 4 | következő 20 »

Itent