Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Diós barnarizssaláta

4 adag
1351 KJ / adag
barnarizs120 g
dió80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
újhagyma80 g
karalábé80 g
cukkíni fagyasztott80 g
zöldpaprika80 g
Tengerisó8 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst megmossuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk. Kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, citromlével olajjal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a kihűtött rizst. Összekeverjük, ízlés szerint utóízesítjük. 375,-
Diós illatos saláta

4 adag
821 KJ / adag
Póré80 g
zeller80 g
Sárgarépa80 g
alma80 g
dió80 g
Tengerisó g
citrom g
banán80 g
narancs80 g
kiwi80 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségféléket vékony metéltre, az almát és a narancsot cikkekre, a banánt és a kiwit karikára vágjuk, a diót durva darabokra törjük. A hozzávalókat lazán és óvatosan összekeverjük, sóval és citromlével, ha szükséges egy kevés porcukorral ízesítjük. A salátát hűtőben érleljük, majd ezután a tetejére diót szórva tálaljuk. 375,-
Diós karottasaláta

4 adag
1857 KJ / adag
Sárgarépa800 g
dió200 g
olaj0.02 l
Tengerisó8 g
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A sárgarépát metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Sózzuk, hozzáöntjük az olajat a citromlével, és hozzáadjuk a durvára tört diót. Összekeverjük, 20-30 perc érlelés után tálaljuk. 450,-
Diós paradicsomsaláta zellerrel

4 adag
848 KJ / adag
zeller200 g
dió40 g
paradicsom600 g
Tengerisó12 g
Olaj Olíva0.04 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A paradicsomot karikára vágjuk, hozzákeverjük a metéltre vágott zellert, és zeller levelet, sózzuk, citromlével ízesítjük, és az olívával összekeverjük. A diót megpörköljük, durvára törjük és a saláta tetejére szórjuk. 375,-
Diós parajkrém

4 adag
1559 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
Paraj600 g
fokhagyma8 g
dió160 g
koriander0.4 g
Tengerisó8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a parajt, sózzuk fokhagymával, korianderrel fűszerezzük és puhára pároljuk. Turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a pirított és finomra őrölt diót, krémesre keverjük és jól lehűtve tálaljuk. 450,-
Diós tészta saláta paprikával és kecskesajttal

4 adag
1490 KJ / adag
tönkölytészta120 g
zöldpaprika200 g
dió80 g
Sajt kecske80 g
olaj0.02 l
fokhagyma4 g
Tengerisó8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Diós túrógolyók zöldsalátával

4 adag
1043 KJ / adag
dió80 g
túró200 g
Tengerisó12 g
Saláta fejes0.4 db
Saláta római0.8 db
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A diót durvára őröljük. A túrót áttörjük, majd kikeverjük sóval és egy pici olajjal. Golyókat formázunk belőle, és megforgatjuk az őrölt dióban. A salátákat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, olajjal, citromlével bekeverjük. 450,-
Döngölt saláta füstölt tofuval

4 adag
593 KJ / adag
TVpaprika120 g
uborka kigyó120 g
zeller120 g
retek120 g
tofu80 g
káposzta fejes120 g
szójaszósz0.04 l
olaj0.04 l
citromlé0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szójaszószt, olajat, és alaposan összekeverjük. A tofut szintén vékony szeletekre vágjuk. Egy edénybe rétegezzük a zöldségeket és a tofut, majd jól lepréseljük. Hűtőben 4-5 órát érleljük ezután tálaljuk. 375,-
Édes savanyú káposztasaláta

4 adag
492 KJ / adag
káposzta fejes1000 g
Póré80 g
méz40 g
citromlé0.04 l
szójaszósz0.04 l
Tengerisó12 g
paradicsompüré20 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A káposztát vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk. A paradicsompüréhez hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, citromlevet, és annyi vizet, hogy folyékony legyen, majd állandó kevergetés mellett összeforraljuk. A kihűtött öntetet a besózott káposztához keverjük. 450,-
Édes-savanyú cékla mogyoróval

4 adag
1426 KJ / adag
cékla800 g
citromlé0.08 l
olaj0.04 l
Mogyoró földi80 g
méz80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát megtisztítjuk, metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Sózzuk, ízesítjük mézzel, citromlével, olajat öntünk hozzá és összekeverjük. A cékla tetejére szórjuk a pirított mogyorót. 375,-
Édeskömény saláta pirított dióval

4 adag
3893 KJ / adag
Édeskömény800 g
Póré200 g
dió120 g
Tengerisó8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Édeskömény-saláta paradicsommal

4 adag
1717 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
Póré200 g
paradicsom200 g
Tengerisó8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Édeskömény400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az édesköményt és a pórét vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. Tálaláskor hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, olajjal meglocsoljuk. 450,-
Erdélyi padlizsánkrém feketeretekkel

4 adag
969 KJ / adag
Padlizsánhús fagyasztott600 g
olaj0.04 l
Tengerisó8 g
fokhagyma8 g
vöröshagyma40 g
feketeretek120 g
bors0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánt olajjal összeturmixoljuk, sóval ízesítjük, fűszerezzük őrölt borssal, zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Alaposan összekeverjük, tetejét borsikafűvel megszórjuk, és feketeretekszeletekkel tálaljuk. 550,-
Erdélyi padlizsánkrém salátával

4 adag
1508 KJ / adag
olaj0.12 l
vöröshagyma120 g
Tengerisó8 g
Saláta római0.4 db
Saláta hóbanzöld20 g
Padlizsánhús fagyasztott320 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A padlizsánt turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott vöröshagymát, és habosra keverjük. Sózzuk, rozmaringgal, és fokhagymával fűszerezzük. A salátákat ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a padlizsánkrémmel tálaljuk. 375,-
Exra zöldsaláta tökmagpestos paradicsommal

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Extra Zöldfűszeres tofupástétom tejföl krémben, zöldsalátával és sárgarépakrémmel

4 adag
436 KJ / adag
tofu320 g
Tengerisó12 g
snidling0.4 cs
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma4 g
bazsalikom0.4 g
tejföl0.04 l
Tápióka4 g
Sárgarépa200 g
Saláta ruccola4 g
Saláta római0.4 db
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Extra bazsalikomos pácolt tofu, zöldhagymás paradicsomsalátával

4 adag
743 KJ / adag
tofu400 g
bazsalikom4 g
olaj0.02 l
paradicsom600 g
újhagyma120 g
Tengerisó8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 700,-
Extra burgonya roppancs zöldsalátával

4 adag
1221 KJ / adag
burgonya400 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt120 g
fokhagyma8 g
Tengerisó12 g
Saláta ruccola40 g
Saláta batávia0.8 db
Saláta bordó levelű80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Extra gabona pástétom uborka tatárral és olívás paradicsommal

4 adag
892 KJ / adag
tönkölybúza40 g
köles40 g
Zabpehely40 g
Tengerisó12 g
pirospaprika8 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
uborka kigyó400 g
paradicsom400 g
Olíva bogyó120 g
bazsalikom0.4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Extra gabonapástétom uborka tatárral és olívás paradicsommal

4 adag
1063 KJ / adag
tönkölybúza40 g
köles40 g
barnarizs40 g
Zabpehely40 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
Tengerisó8 g
uborka kigyó160 g
Kapor4 g
paradicsom200 g
Olíva bogyó80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-



Itent