Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Zellersaláta rebarbarával

4 adag
422 KJ / adag
zeller600 g
Rebarbara200 g
Só tengeri80 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított zellert metéltre vágjuk, hozzá keverjük a tisztított metéltre vágott rebarbarát. Ízesítjük sóval, citromlével és olajat keverünk hozzá. 500,-
Zellerszársaláta tofumajonézzel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Zellerszársaláta vöröslencsével

4 adag
988 KJ / adag
Zellerszár600 g
Lencse vörös120 g
vöröshagyma40 g
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vörös lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, és lehűtjük. A zellerszárat vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, az olajat, sót, citromlevet, és alaposan összekeverjük. A zellersalátát tányérra helyezzük és a közepére tesszük a vöröslencsét. 375,-
Zöldbabsaláta chilis paradicsommal

4 adag
722 KJ / adag
Zöldbab zöld600 g
paradicsom200 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
Chili0.4 g
fokhagyma0.8 g
babérlevél0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldbabot fokhagymás, babérleveles, sós vízben leforrázzuk, leszűrjük. Olajat keverünk hozzá, citromlével ízesítjük. A paradicsomot kockákra vágjuk, sózzuk, és chilivel fűszerezzük. A zöldbabot tányérra halmozzuk és tetejére tesszük a chilis paradicsomot. 375,-
Zöldbabsaláta kuszkusszal

4 adag
1315 KJ / adag
Zöldbab sárga800 g
olaj0.02 l
újhagyma120 g
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
paradicsom80 g
KuszKusz120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kuszkuszt sós forró vízzel leforrázzuk, és olajat keverünk hozzá. A zöldbabot kb 3 cm-es darabokra vágjuk, sós, fokhagymával ízesített vízzel félpuhára főzzük, leszűrjük, lehűtjük. Az újhagymát karikára vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a zöldbabot, a paradicsomot, olajat, citromlevet és összekeverjük. A bekevert salátát a kuszkusszal tálaljuk. 450,-
Zöldbabsaláta paradicsommal

4 adag
808 KJ / adag
Zöldbab zöld600 g
paradicsom400 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
fokhagyma8 g
Póré80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldbabot 4-5 cm hosszúra daraboljuk, és sós, fokhagymával ízesített vízben leforrázzuk, és lehűtjük. A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, sózzuk, citromlével ízesítjük. A paradicsomot és a zöldbabot együtt tálaljuk, olajjal meglocsoljuk. 550,-
Zöldbabsaláta újhagymával és paradicsommal

4 adag
762 KJ / adag
Zöldbab zöld600 g
újhagyma80 g
paradicsom200 g
Só tengeri80 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
fokhagyma8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldbabot sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. A z újhagymát egy cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, hozzáaduk a karikákra vágott paradicsomot, az olajat, citromlevet és összekeverjük. a zöldbabot a hagymás paradicsommal tálaljuk. 450,-
Zöldfűszerekkel marinált paprikasaláta

4 adag
211 KJ / adag
TVpaprika800 g
petrezselyemzöld0.8 cs
bazsalikom0.8 g
rozmaring0.8 g
fokhagyma12 g
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A paprikát karikára vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, hozzáadjuk a finomra vágott fűszereket olajat öntünk rá és összekeverjük. Hűtőben érleljük. 500,-
Zöldfűszeres újburgonyasaláta

4 adag
1608 KJ / adag
burgonya1200 g
Póré120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
snidling0.4 cs
bazsalikom4 g
fokhagyma4 g
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, az olajat, a citromlevet és összekeverjük. 500,-
Zöldhagymás burgonya saláta ruccolával

4 adag
1000 KJ / adag
burgonya600 g
újhagyma80 g
Olaj Olíva0.04 l
citrom40 g
Só tengeri12 g
Saláta ruccola40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. Az újhagymát szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olíva olajat öntünk hozzá, és a burgonyával óvatosan összekeverjük, a ruccolával tálaljuk. 400,-
Zöldsaláta céklával

4 adag
340 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
Saláta római0.4 db
cékla400 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Saláta ruccola120 g
Saláta batávia0.4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A ruccola és római salátát megmossuk, lecsepegtetjük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Citromlevet és olajat adunk hozzá, és elkeverjük. A céklát leresezljük, vagy metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük és olajat keverünk hozzá. A salátát tányérra tesszük, és a közepére halmozzuk a céklát. 450,-
Zöldsaláta diós-mazsolás túróval

4 adag
535 KJ / adag
Saláta fejes0.8 db
Saláta római0.8 db
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
túró80 g
mazsola80 g
Doboz salátás ovál db
Ehez az ételhez nincs képünk.A salátát megmossuk és nagy kockákra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A túrót áttörjük, összekeverjük gorombára tört dióval, és mazsolával. A saláta tetejére szórjuk a túrót, olajjal meglocsoljuk és lehűtve tálaljuk. 550,-
Zöldsaláta kecskesajttal

4 adag
727 KJ / adag
Saláta jég80 g
Saláta hóbanzöld20 g
Saláta ruccola20 g
Saláta bordó levelű20 g
Olaj Olíva0.04 l
Sajt kecske120 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A megmosott salátát kockákra vágjuk, olíva olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a reszelt kecskesajtot, és könnyedén összekeverjük. Az epret szeletekre vágjuk és a saláta tetejére tálaljuk. 550,-
Zöldsaláta marinírozott gombával

4 adag
552 KJ / adag
Saláta fejes0.8 db
Saláta római0.8 db
újhagyma0.8 g
gomba (barna csiperke)400 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
olaj0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtísztított salátát, csíkokra vágjuk. Az újhagymát és a gombát szeleteljük, majd egy serpenyőben felforrósított olajon, erős tűzön megpároljuk. Sózzuk, ízesítjük citromlével, majd kihűtjük. A salátát összekeverjük a gombával. 375,-
Zöldsaláta marinírozott laskagombával

4 adag
442 KJ / adag
citromlé0.02 l
Gomba laska400 g
Saláta ruccola160 g
Saláta fejes0.8 db
Póré120 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vékony szeletekre vágott póréhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a laskát, és erős tűzön lepirítjuk. A kihűtött laskát sózzuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A salátákat ujjnyi csíkokra vágjuk, olajjal bekeverjük, és a laska mellé tálaljuk. 550,-
Zöldsaláta medvehagymás olívakrémmel

4 adag
700 KJ / adag
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Saláta batávia0.4 db
Saláta római0.4 db
Saláta ruccola120 g
Medvehagyma40 g
Olíva bogyó120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A salátákat megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vastag metéltre vágjuk. Az olívabogyót turmixgépben pépesaítjük, hozzáadjuk a medvehagymát, olajat, citromlevet. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy öntet sűrűségű legyen. Tálaláskor a saláta tetejére locsoljuk az öntetet. 550,-
Zöldsaláta paradicsommal

4 adag
367 KJ / adag
Saláta batávia0.4 db
Saláta fejes0.8 db
Saláta római0.4 db
Saláta ruccola120 g
paradicsom600 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Póré40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott pórét, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. A salátákat ujjnyi csíkokra vágjuk, olajjal összekeverjük. 550,-
Zöldségcarpaccio fokhagymás túróval és olivával

4 adag
544 KJ / adag
cukkíni friss160 g
zeller160 g
Sárgarépa160 g
túró80 g
Doboz salátás ovál4 db
karalábé160 g
Olíva bogyó80 g
fokhagyma12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket nagyon vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, ízesítjük citromlével, olajat adunk hozzá, összekeverjük, és pár órát hűtőben érleljük. A zöldségeket tálaljuk, megszórjuk túróval és olíva bogyóval. 450,-
Zöldséges barnarizs saláta sóska öntettel

4 adag
772 KJ / adag
barnarizs80 g
Póré160 g
Sárgarépa160 g
zöldpaprika80 g
zeller160 g
karalábé160 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Sóska120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A zöldségeket kockákra apró vágjuk, sózzuk, a rizshez adjuk, olajat adunk hozzá és összekeverjük. A sóskát turmixgépbe tesszük, és olajjal, vízzel össze mixeljük, sóval ízesítjük. A salátát az öntettel tálaljuk. 375,-
Zöldséges barnarizssaláta

4 adag
882 KJ / adag
barnarizs120 g
karalábé120 g
Sárgarépa120 g
Póré120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika120 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-



Itent