Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Majorannás gabonapástétom

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Majorannás zöldborsókrém zöldségekkel

4 adag
1157 KJ / adag
zöldborsó800 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
Majoranna0.4 g
Sárgarépa40 g
cékla40 g
feketeretek40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldborsót kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Turmixgépben pépesítjük, és majorannával fűszerezzük. A krémet szeletelt zöldségekkel tálaljuk. 375,-
Mákos reggeli csemege

4 adag
253 KJ / adag
pászka200 g
alma80 g
méz0.8 kávéskanálnyi
mák40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vékony cikkekre vágott almát, a mazsolát, a darabokra tördelt pászkát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, majd lazán összekeverjük. Adagonként üveg tálkákba szedjük, és tálalás előtt rászórjuk a mákot. 375,-
Marinált tofu zöldslátával

4 adag
707 KJ / adag
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
újhagyma120 g
paradicsom200 g
tofu240 g
Saláta ruccola40 g
Saláta római0.4 db
szójaszósz0.04 l
Olíva bogyó80 g
fokhagyma12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut kockákra vágjuk, és egy tálba téve meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzáadjuk az olajat, és a karikára vágott újhagymát és a fokhagymát. 15-20 percig hagyjuk érni, majd hozzákeverjük a kockákra vágott paradicsomot és az olíva bogyót. Az ujjnyi csíkokra vágott római és a ruccola salátával tálaljuk. 550,-
Marinírozott karalábé

4 adag
614 KJ / adag
karalábé1000 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
snidling0.4 cs
fokhagyma4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A karalábét vékony metéltre vágjuk. Sózzuk, citromlével meglocsoljuk összekeverjük, és 30 percig magára hagyjuk! ezalatt finomra vágjuk a petrezselymet, a snidlinget. A karalábéról a levét leöntjük, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk olajjal , alaposan összekeverjük, hűtőben érleljük. 400,-
Marinírozott karotta és karalábé

4 adag
1127 KJ / adag
karalábé400 g
Sárgarépa400 g
újhagyma80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
olaj0.08 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított karalábét és sárgarépát metéltre vágjuk. Külön-külön sózzuk, olajat, citromlevet adunk hozzá. megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, újhagymával és összekeverjük. Az olajat egy lábasba tesszük, ugyanannyi mennyiségű vizet öntünk hozzá, és felforraljuk. A forró levet a zöldségekre öntjük, összekeverjük és kihűtjük. 375,-
Marinírozott kelvirág

4 adag
627 KJ / adag
kelvirág600 g
citromlé0.02 l
olaj0.04 l
petrezselyemzöld0.8 cs
snidling0.4 cs
Póré80 g
Só tengeri12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot leforrázzuk. (sóval, citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük, felforraljuk, és azonnal levesszük a tűzről) Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, az olajat, szükség szerint sózzuk, citromlével ízesítjük, összekeverjük és kihűtjük. A kelvirágot egy kevés lével együtt tálaljuk. 450,-
Mazsolás hagymasaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mazsolás répasaláta mandulával

4 adag
1190 KJ / adag
Sárgarépa800 g
mandula40 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
mazsola160 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A sárgarépát megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy vékony metéltre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, citromlével ízesítjük, mazsolát adunk hozzá, olajjal meglocsoljuk, és alaposan összekeverjük. Tálaláskor a tetjére szórjuk a pirított mandulát. 450,-
Mazsolás sárgarépa saláta

4 adag
348 KJ / adag
mazsola100 g
citrom g
Sárgarépa200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított sárgarépát metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, ízesítjük sóval és citromlével, hozzákeverjük a kukorica olajat és a mazsolát. Hűtőszekrényben érleljük, tálaláskor a tetejére szórjuk a búzacsírát. 400,-
Mentás túrókrémmel töltött paprika zöldsalátával

4 adag
410 KJ / adag
TVpaprika400 g
túró200 g
Menta8 g
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
Saláta ruccola80 g
Saláta fejes0.4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A TVpaprika szárát kivágjuk. A túrót áttörjük, sózzuk, fűszerezzük a finomra vágott mentával és fokhagymával, kevés olajjal krémesre keverjük. A túrókrémet a paprikákba töltjük, majd hűtőben dermesztjük. A salátákat ujjnyi csíkokra vágjuk, olajjal bekeverjük, és tetejére helyezzük a vastagabb karikára vágott paprikákat. 500,-
Mexikói csípős zeller kukoricával

4 adag
892 KJ / adag
zeller400 g
kukorica csemege400 g
Póré120 g
olaj0.02 l
csípőspaprikakrém4 g
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricát sós vízben leforrázzuk, a zellert metéltre vágjuk vagy lereszeljük, a pórét karikára vágjuk. MIndezt összekeverjük, adunk hozzá olajat, sót, csípőspaprikakrémet, citromlevet, és alaposan összekeverjük. 400,-
Mézes diós karottasaláta

4 adag
1582 KJ / adag
Sárgarépa800 g
dió120 g
méz80 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított sárgarépát metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Sózzuk, citromlével és mézzel ízesítjük, olajat és durvára tört diót adunk hozzá, majd összekeverjük. 375,-
Mézes feketeretek saláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mogyorós vöröslencse saláta pirított póréval

4 adag
1978 KJ / adag
olaj0.04 l
Póré200 g
Só tengeri8 g
szójaszósz0.02 l
Lencse vörös200 g
Mogyoró földi120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröslenycsét megmossuk, és forrásban lévő vízbe téve, néhányszor megkeverve félpuhára főzzük. A tűzről levesszük és levében kihűtjük. A mogyorót durvára daráljuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt lencsét, ízesítjük szójaszósszal és a karikára vágott kevés olajban megpirított póréval tálaljuk. 500,-
Mustáros kölespástétom-medvehagymával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mustáros lencsesaláta

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Narancsos céklasaláta

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Narancsos olíva saláta kecskesajttal

4 adag
1167 KJ / adag
narancs400 g
Sajt kecske120 g
olaj0.02 l
Olíva bogyó200 g
Saláta jég40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A narancsot mghámozzuk, és a húsát cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk az olívát, és a kockákra vágott kecskesajtot, majd könnyedén összekeverjük. 550,-
Olasz babsaláta kecskesajttal

4 adag
3166 KJ / adag
Vörösbab600 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Olíva bogyó160 g
Sajt kecske160 g
Só tengeri8 g
rozmaring4 g
fokhagyma8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A beáztatott babot feltesszük főni, sózott babérlevéllel fűszerezett vízben. Amikor megfőtt leszűrjük, Kihűtjük és egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a kockákra vágott kecskesajtot, az olívát, a reszelt fokhagymát, sót és a rozmaringot. Meglocsoljuk olajjal és citrommal, majd összekeverjük. 375,-



Itent