Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Kocsis saláta medvehagyma öntettel

4 adag
1172 KJ / adag
vöröshagyma200 g
Sárgarépa200 g
savanyúkáposzta600 g
Medvehagymakrém80 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.a savanyúkáposztát szükség szerint leöblítjük, majd kissé összevágjuk. A sárgarépát és a vöröshagymát vékony metéltre vágjuk, és a savanyúkáposztájhoz adjuk. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A tetejére locsoljuk a medvehagyma krémet. 400,-
Kocsissaláta

4 adag
7727 KJ / adag
savanyúkáposzta600 g
Sárgarépa200 g
vöröshagyma80 g
olaj napraforgó0.8 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A savanyúkáposztát kissé összevágjuk. A sárgarépát vékony metéltre, a vöröshagymát szeletekre vágjuk. Egy tálban ezt mind összekeverjük, hozzáöntjük az olajat, esetleg sózzuk ha kell. 375,-
Kocsissaláta-medvehagymával

4 adag
670 KJ / adag
savanyúkáposzta400 g
Sárgarépa400 g
Medvehagyma200 g
olaj0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A tisztított sárgarépát metéltre vágjuk. A savanyúkáposztát (ízlés szerint kimossuk) kicsit összevágjuk. A medvehagymát vékony metéltre vágjuk. Mindezt összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, és hozzákeverjük az olajat. 375,-
Kókuszos céklasaláta

4 adag
447 KJ / adag
cékla800 g
Kókuszreszelék60 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát meghámozzuk, és metéltre vágjuk. Sózzuk, meglocsoljuk citromlével és olajjal, majd összekeverjük. Tálaláskor szórjuk rá a kókuszreszeléket. 375,-
Kókuszos-lencsepástétom-csípős olajjal

4 adag
8893 KJ / adag
lencse400 g
babérlevél0.4 g
olaj napraforgó0.8 l
Só tengeri8 g
csípőspaprikakrém20 g
Kókuszreszelék80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sós vízben, babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. A főző lé felét leöntjük, majd egy turmixgépben a lencsét a lével pépesítjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, ízlés szerint sózzuk. Az olajat elkeverjük a csípőspaprika krémmel, a lencsepástétomot kihűtjük, majd golyókat formázunk belőle, és tetejére locsoljuk a csípős olajat. 450,-
Korhelysaláta szójapárizsival

4 adag
565 KJ / adag
savanyúkáposzta800 g
lilahagyma80 g
Szójapárizs200 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A savanyúkáposztát kissé összevágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, az olajat, és összekeverjük. A szójapárizsot fél-szeletekre vágjuk és a saláta tetejére halmozzuk. 400,-
Korhelysaláta szójavirslivel

4 adag
917 KJ / adag
savanyúkáposzta800 g
lilahagyma40 g
szójavirsli200 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
szójavirsli400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A káposztát kissé összevágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, és az olajat, majd összekeverjük. A virslit karikára vágjuk, és a saláta tetejére halmozzuk. 650,-
Kukoricás laskagomba-saláta zöldfűszerekkel

4 adag
1001 KJ / adag
Gomba laska600 g
kukorica csemege400 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
snidling0.4 cs
kakukkfű0.4 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletelt laskát, sózzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, snidlinggel, és hozzáadjuk a kakukkfüvet. A kukoricát leforrázzuk, és a gombához keverjük. Kihűtjük és tálaljuk. 500,-
Köleses zöldségsaláta

4 adag
1130 KJ / adag
köles120 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Sárgarépa200 g
Póré120 g
karalábé200 db
zeller120 g
cukkíni fagyasztott120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest, kétszeres mennyiségű sóval ízesített, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percet forraljuk, lefedjük, és levesszük a tűzről. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlét, olajat keverünk hozzá, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet a kihűtött kölest, majd összekeverjük. 425,-
Kölessaláta fokhagymás cukkínivel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Laskagomba-saláta póréhagymával

4 adag
685 KJ / adag
Gomba laska800 g
Póré400 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott póréhagymát kevés forró olajban gyorsan megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt laskagombát, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és összepirítjuk. Kihűtjük citromlével esetleg sóval ízesítjük és összekeverjük. 375,-
Laskagomba-saláta portugál módon

4 adag
618 KJ / adag
Gomba laska800 g
vöröshagyma80 g
paradicsom200 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
fokhagyma12 g
kakukkfű0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a laskát, sózzuk, ée lepirítjuk. Fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és együtt készre pirítjuk. 550,-
Laskagombás cukkíni kölessel

4 adag
1387 KJ / adag
Gomba laska200 g
cukkíni fagyasztott400 g
köles200 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
szójaszósz0.04 l
újhagyma80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kölest sós, forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. Az újhagymát laskát és cukkínit kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk és kihűtjük. Hozzáadjuk a kihűtött kölest, ízesítjük szójaszósszal, citromlével, és összekeverjük. 375,-
Lencsesaláta mentával pirított zöldségekkel

4 adag
1246 KJ / adag
lencse200 g
Menta20 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
Padlizsán120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Lencsesaláta zellerrel

4 adag
1713 KJ / adag
lencse400 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
zeller80 g
Mustár40 g
újhagyma80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sóval ízesített, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, annyi levet hagyunk rajta, amennyi félig ellepi. Hozzáadjuk a metéltre vágott zellert, újhagymát, a mustárt, olajat összekeverjük és kihűtjük. 425,-
Leveles kel újhagymával és köménnyel marinírozva

4 adag
749 KJ / adag
Leveles kel800 g
újhagyma200 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
Kömény0.8 g
citromlé0.02 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A leveles kelt vastag metéltre vágjuk, besózzuk, citromlével meglocsoljuk, őrölt köménnyel fűszerezzük. Hozzákeverjük a vékony karikákra vágott újhagymát, meglocsoljuk olajjal és felöntjük annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Pár óráig hagyjuk érlelődni, majd levével együtt tálaljuk. 375,-
Lilakáposzta füstölt tofuval

4 adag
570 KJ / adag
Káposzta Lila800 g
Póré120 g
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Tofu füstölt80 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított lilakáposztát metéltre vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, sózzuk, citromlével olajjal meglocsoljuk, és összekeverjük. A tofut apró kockára vágjuk, és a saláta tetejére szórjuk. 400,-
Magyaros babpástétom

4 adag
3288 KJ / adag
Vörösbab800 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
pirospaprika8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az előzőleg beáztatott babot, sós vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott vöröshagymát, sót, fokhagymát, pirospaprikát. Összekeverjük, majd turmixgépben pépesítjük. 400,-
Magyaros gombasaláta

4 adag
580 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
gomba (barna csiperke)800 g
pirospaprika12 g
Só tengeri12 g
TVpaprika80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tűzről levesszük, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, vízzel felöntjük, és kiforraljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sózzuk, hozzá adjuk a tvpaprikát, és erős tűzön készre pároljuk. Kihűtjük és tálaljuk. 375,-
Magyaros laskagomba saláta

4 adag
567 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
TVpaprika200 g
paradicsom200 g
Gomba laska600 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel elkeverjük. A tűzhelyre visszatéve hozzáadjuk a gombát, paprikát paradicsomot, és erős tűzön puhára pároljuk. Sóval ízesítjük, lehűtve tálaljuk. 550,-



Itent