Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Gabonakőrözött zöldségekkel

4 adag
1158 KJ / adag
tönkölydara200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
Kömény0.4 g
Só tengeri8 g
pirospaprika4 g
Póré40 g
karalábé80 g
Mustár4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A búzadarát forrásban lévő sózott vízbe öntjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levesszük és kihűtjük. Hozzá adjuk az olajat, pirospaprikát, a köményt, mustárt, sót, és alaposan kikeverjük. Gombocokat formázva tálaljuk, szeletekre vágott zöldségekkel. 400,-
Gombás cukkíni fokhagymával pirítva

4 adag
514 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
cukkíni fagyasztott400 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Gombás cukkíni kölessel

4 adag
940 KJ / adag
olaj0.02 l
Gomba laska400 g
cukkíni friss400 g
köles120 g
szójaszósz0.04 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest szárazon megpirítjuk, majd egyzseres menyniségű vízzel felöntjük, és ha forr lehúzzuk a tűzről. A gombát és a cukkínit szeletekre vágjuk, kevés olajban aranyszínűre pirítjuk. A kihűlt kölest összekeverjük a gombával, cukkínivel, ízesítjük szójaszósszal, citromlével. 500,-
Gyömbéres káposzta mogyoróval

4 adag
1001 KJ / adag
káposzta fejes800 g
vöröshagyma80 g
Mogyoró földi80 g
Só tengeri12 g
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Gyömbéres káposztasaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Görög burgonyasaláta

4 adag
1271 KJ / adag
burgonya800 g
citrom120 g
Olaj Olíva0.02 l
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Olíva bogyó120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük és meghámozzuk. KArikára vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk az olívát, az olajat, karikára vágott pórét, citromlevet és sót. Lazán összekeverjük, tetejére citromkarikákat helyezünk. 450,-
Görög saláta kecskesajttal

4 adag
948 KJ / adag
paradicsom240 g
uborka kigyó240 g
lilahagyma160 g
Sajt kecske80 g
Olíva bogyó80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az uborkát, lilahagymát, paradicsomot kockákra vágjuk, hozzáadjuk az olajat, az olíva bogyót, a kockára vágott kecskesajtot, sózzuk, fűszerezzük majorannával és összekeverjük. 500,-
Hagymás babsaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Hárombab saláta

4 adag
1049 KJ / adag
Vörösbab80 g
Póré120 g
Zöldbab sárga320 g
Zöldbab zöld320 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
fokhagyma8 g
babérlevél0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babokat külön külön sós, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, lehűtjük és leszűrjük. A pórét vékony karikákra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a babokat, az olajat, citromlevet és összekeverjük. 450,-
Hónapos retek galambbegy salátával és kecskesajttal

4 adag
582 KJ / adag
retek200 g
Sajt kecske200 g
galambbegysaláta2 db
metélőhagyma20 g
fehérborecet 
Só tengeri g
Ehez az ételhez nincs képünk.A megmosott salátát leveleire szedjük, hozzáadjuk a darabolt retket, sóval egy kevés fehérbor ecettel ízesítjük, és lazán összekeverjük. A salátát kecskesajttal tálaljuk, meghintjük apróra vágott metélőhagymával, és barnakenyeret kínálunk hozzá. 375,-
Hónapos retek tökmaggal

4 adag
862 KJ / adag
retek600 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
tökmag80 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A retket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, olajat keverünk hozzá, és tetjére szórjuk a tökmagot. 400,-
Indiai burgonyasaláta joghurttal

4 adag
1461 KJ / adag
burgonya1000 g
olaj0.02 l
Mustár2 g
méz4 g
citromlé0.02 l
joghurt natur0.4 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Chili0.4 g
Menta0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Japán retek saláta wasabival

4 adag
356 KJ / adag
Retek japán800 g
olaj0.02 l
wasabi4 g
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A retket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Hozzáadjuk a wasabit, olajat, citromlevet, sózzuk, és alaposan összekeverjük. 550,-
Joghurtos céklasaláta

4 adag
583 KJ / adag
cékla800 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
joghurt natur0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát vékony metéltre vágjuk vagy lereszeljük. Besózzuk, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd összekeverjük. 425,-
Joghurtos kelvirág

4 adag
586 KJ / adag
kelvirág800 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
joghurt natur0.2 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot rózsáira szedjük, és sózott vízben félpuhára főzzük, majd kihűtjük. A joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, és a kelvirághoz keverjük. Jól lehűtve tálaljuk. 375,-
Joghurtos kukoricasaláta

4 adag
1458 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
kukorica csemege600 g
joghurt natur0.4 l
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricát só vízben leforrázzuk, majd lehűtjük. A kukoricához adjuk a joghurtot, az olajat, és szükség szerint még sót. Összekeverjük, és jól lehűtve tálaljuk. 450,-
Joghurtos kukoricasaláta zellerrel

4 adag
1249 KJ / adag
kukorica csemege600 g
zeller400 g
joghurt natur0.2 l
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricát leforrázzuk. A zellert metéltre vágjuk, sózzuk, és a kukoricához adjuk. Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot, ízlés szerint sóval ízesítjük. 550,-
Joghurtos padlizsánsaláta

4 adag
842 KJ / adag
Padlizsán1000 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
joghurt natur0.2 l
fokhagyma12 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánt kockákra vágjuk hozzáadjuk a fokhagymát, és kevés olajban lepirítjuk, bazsalikommal fűszerezzük. A padlizsánt kihűtjük, és hozzákeverjük a joghurtot. 550,-
Joghurtos spenótsaláta csírákkal

4 adag
861 KJ / adag
Csírák (retek, hagyma, lucerna)120 g
joghurt natur0.2 l
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Mustár40 g
méz20 g
citromlé0.02 l
fokhagyma12 g
Olíva bogyó80 g
Paraj400 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A parajt megmossuk, lecsepegtetjük, és a csírákkal összekeverjük. A mézet, mustárt, joghurtot, olajat, zúzott fokhagymátcitromlevet és olíva bogyót összekeverjük. sózzuk, és a parajra locsoljuk. 500,-
Joghurtos szerb saláta

4 adag
715 KJ / adag
TVpaprika200 g
paradicsom200 g
uborka kigyó200 g
lilahagyma200 g
Olíva bogyó80 g
joghurt natur0.2 l
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket kockákra vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, tányérra tesszük, majd joghurttal meglocsoljuk. 450,-



Itent