Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Fejessaláta újhagymával és kecskesajttal

4 adag
570 KJ / adag
Saláta fejes1.2 db
Saláta római0.8 db
újhagyma120 g
Sajt kecske120 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított salátát ujjnyi széles metéltre vágjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, a kockákra vágott kecskesajtot. Meglocsoljuk olajjal, citromlével, ízlés szerint sózzuk és alaposan összekeverjük. 550,-
Fejessaláta-fokhagymás karalábéval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Fejessaláta-sárgarépával és pácolt tofuval

4 adag
857 KJ / adag
Saláta fejes1.2 db
Saláta római0.4 db
olaj0.04 l
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Sárgarépa200 g
tofu200 g
olaj0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A megmosott és lecsepegtetett fejessalátát ujjnyi csíkokora vágjuk, citromlével megöntözzük és elkeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, metéltre vágjuk vagy lereszeljük. A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, olajat keverünk hozzá, megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fokhagymával fűszerezzük. A salátát összekeverjük a répával, tetejére szórjuk a tofu kockákat, és meglocsoljuk a fűszeres olajjal. 375,-
Fekete retek és füstölt tofu wasabi öntettel

4 adag
261 KJ / adag
feketeretek800 g
Doboz salátás ovál4 db
wasabi20 g
szójaszósz0.08 l
Tofu füstölt200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A retket vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, hozzá adjuk a kockákra vágott füstölt tofut és összekeverjük. A wasabit és a szójaszószt összekeverjük, és a salátára locsoljuk. 450,-
Feketeretek saláta tökmagolajjal

4 adag
652 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
tökmag80 g
tökmagolaj0.04 g
feketeretek800 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A feketeretket alaposan megmossuk, és hajszálvékonyra szeleteljük. Sóval, citromlével és tökmagolajjal érleljük. A tökmagot mozsárban összetörjük és a napraforgó olaj, fokhagyma, borecet, bazsalikom, só hozzáadásával mártássá keverjük ki. A reteksalátát tányérra helyezzük, meglocsoljuk a mártással és pirosretekkel díszítjük. 400,-
Fokhagymás cékla karalábéval

4 adag
681 KJ / adag
cékla400 g
karalábé400 db
fokhagyma4 g
Só tengeri8 késhegynyi
citromlé0.04 l
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát és a karalábét vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük. Külön-külön mindkettőt sóval, citromlével ízesítjük, olajjal elkeverjük, a céklát egy kevés fokhagymával fűszerezzük. A kész salátát úgy tálaljuk, hogy a tányér egyik felére a céklát, másikra a karalábét tesszük. 375,-
Fokhagymás céklasaláta

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Fokhagymás csicserikrém

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás cukkinisaláta sültpaprikával

4 adag
500 KJ / adag
cukkíni fagyasztott800 g
zöldpaprika200 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
fokhagyma8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kockára vágott cukkínit, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és olajjat keverünk hozzá. A kockára vágott paprikát kevés forró olajban erős tűzön megsütjük, sóval ízesítjük. A cukkínit tányérre tálaljuk, közepére halmozzuk a sült paprikát. 375,-
Fokhagymás feketeretek saláta tofuval

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás karalábé és citromos feketeretek

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Fokhagymás karalábé mézes céklával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás karalábé-saláta tökmagolajjal

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás karalábésaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás sütőtökpüré

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás sütőtökkrém

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Forrázott leveles kel, pórés csicsókával

4 adag
961 KJ / adag
Csicsóka400 g
Leveles kel400 g
Póré120 g
olaj0.04 l
citromlé0.04 l
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 500,-
Főtt csemege kukorica

4 adag
531 KJ / adag
Kukorica csöves4 db
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 300,-
Francia saláta tofumajonézzel

4 adag
760 KJ / adag
Mustár8 g
Sárgarépa120 g
alma120 g
zöldborsó120 g
tofu120 g
méz40 g
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
burgonya120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfözzük, lehütjük, megtisztítjuk, és 1*1 cm-es kockákra vágjuk. A sárgarépát 1*1 cm kockákra vágjuk, és sós vízben megpároljuk, majd lehütjük. A zöldborsót sós, szódabikarbónás vízben megfözzük. Az almát 1*1 cm-es kockákra vágjuk. A tofut coutter vagy turmixgépben pépesítjük, olajat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy tejföl sürüségü legyen, mustárral, citromlével, mézzel, sóval ízesítjük. A zöldségeket, a tofumajonézzel összekeverjük, hütöben érleljük. 450,-
Fűszeres lencse zöldpaprikával

4 adag
1689 KJ / adag
lencse400 g
olaj0.02 l
Mustár8 g
babérlevél0.4 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
csípőspaprikakrém0.4 g
zöldpaprika200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben majdnem puhára főzzük. A levét leöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük csípőspaprikával, fokhagymával, mustárral. Olajat öntünk hozzá éa összekeverjük. 400,-



Itent