"Kimchi" csípős koreai zöldségfalatok
|
újhagyma | 160 g | karalábé | 280 g | Sárgarépa | 280 g | káposzta fejes | 280 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | szójaszósz | 0.02 l | csípőspaprikakrém | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zöldségeket hasábokra vágjuk, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a csispaprikát, a szójaszószt és a citromlevet, és alaposan összekeverjük.
|
400,- |
Ajvár
|
TVpaprika | 400 g | Pritamin | 400 g | paradicsom | 400 g | vöröshagyma | 400 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | pirospaprika | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és forró serpenyőben gyorsan megpirítjuk.
A paprikákat és a paradicsomot kevés olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megpirítjuk, majd a bőrét lehúzzuk.
A paprikákat, paradicsomokat, hagymát mixer gépben olajal pépesítjük, sózzuk, pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük. |
550,- |
Almás céklasaláta joghurttal
|
cékla | 600 g | alma | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | joghurt natur | 0.4 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát és az almát vékony metéltre vágjuk és összekeverjük.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és összekeverjük. |
400,- |
Almás savanyúkáposzta lenmaggal
|
savanyúkáposzta | 800 g | alma | 200 g | lenmag | 80 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A savanyúkáposztát kissé összevágjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, az olajat, és összekeverjük. A tetejét megszórjuk a lenmaggal, vagy lenmagpehellyel. |
450,- |
Almás zellersaláta
|
citrom | 80 g | zeller | 600 g | alma | 600 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tisztított zellert vékony metéltre vágjuk, esetleg lereszeljük.
Hozzáadjuk a szintén vékony metéltre vágott almát.
Citromlével meglocsoljuk, sóval ízesítjük, és olajat keverünk hozzá.
Díszíthetjük piros almával, zellerlevéllel. |
450,- |
Almás-mézes hagymasaláta
|
|
|
375,- |
Angyal saláta
|
alma | 48 g | árpa | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
dijhIHjPO |
375,- |
Áztatott búzasaláta citrommal
|
tönkölybúza | 160 g | Póré | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Sárgarépa | 160 g | citrom | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
450,- |
Babos káposztasaláta
|
káposzta fejes | 800 g | Vörösbab | 200 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | babérlevél | 0.4 g | Póré | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A babot beáztatjuk, majd sóval ízesített, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük.
A káposztát vékonyra vágjuk, hozzá adjuk a vékony szeletekre vágott pórét, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd hozzákeverjük a főtt, és kihűtött babot.
Olajjal meglocsoljuk és tálaljuk. |
525,- |
Balzsamos lencsesaláta
|
babérlevél | 0.4 g | Só tengeri | 8 g | paradicsom | 160 g | lilahagyma | 160 g | lencse | 320 g | szójaszósz | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | olaj napraforgó | 0.04 l | méz | 20 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A lilahagymát kockákra vágjuk, tálba tesszük, és besózzuk.
Hozzáadjuk a lencsét, a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a lilahagymát.
Ízlés szerint sózzuk, citromlével, mézzel ízesítjük, szójaszósszal fűszerezzük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. |
450,- |
Batávia saláta pácolt paradicsommal
|
paradicsom | 400 g | Saláta batávia | 0.8 db | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | Póré | 40 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz salátás ovál | 4 db | bazsalikom | 0.8 g |
|
A salátát megmossuk, lecsepegtetjük és ujjnyi metéltre vágjuk.
A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott pórét, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, citromlével ízesítjük olajjal összekeverjük.
A salátát a paradicsommal együtt tálaljuk.
|
500,- |
Bazsalikomos paradicsom kecskesajt golyókkal
|
paradicsom | 600 g | olaj | 0.04 l | Sajt golyó pácolt kecske | 40 g | bazsalikom | 4 g | Só tengeri | 4 g |
|
A paradicsomot szeletekre vágjuk, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és összekeverjük.
A snidlinges olajban pácolt sajtot a paradicsom tetejére helyezzük és meglocsoljuk az olajjal. |
500,- |
Bazsalikomos paradicsom kecskesajttal
|
|
|
375,- |
Bazsalikomos paradicsomsaláta
|
paradicsom | 800 g | bazsalikom | 8 g | Só tengeri | 8 g | Olaj Olíva | 0.02 l | Póré | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A paradicsomot karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, a finomra vágott bazsalikomot, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. |
550,- |
Brokkolikrém kukorica pehellyel
|
brokkoli | 800 g | olaj | 0.02 l | fokhagyma | 8 g | Só tengeri | 8 g | szerecsendió | 0.4 g | Kukoricapehely | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük.
Turmixgépbe tesszük, pépesítjük, olajat öntünk hozzá, fűszerezzük fokhagymával, szerecsendióval.
Pépesre turmixoljuk és a tetejére kukoricapelyhet szórunk. |
425,- |
Brokkolikrém pirított fokhagymával
|
brokkoli | 800 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | fokhagyma | 20 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A brokkolit sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
A fokhagymát szeleteljük, és kevés olajban ropogósra sütjük, majd leszűrjük.
A brokkolit a fokhagymás olajjal pépesre turmixoljuk. |
400,- |
Burgonya saláta padlizsánkrémmel
|
burgonya | 800 g | olaj | 0.04 l | lilahagyma | 80 g | Padlizsán | 400 g | olaj | 0.08 l | fokhagyma | 8 g | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db | citromlé | 0.004 l |
|
|
550,- |
Burgonyával marinált brokkoli olivával
|
burgonya | 400 g | brokkoli | 400 g | Póré | 80 g | Olíva bogyó | 80 g | Só tengeri | 80 g | olaj napraforgó | 0.02 l | rozmaring | 0.4 g | fokhagyma | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A burgonyát héjában megfőzzük , kihűtjük és karikára vágjuk.
A brokklit sóval ízesített , szódabikarbónás vízben leforrázzuk. (forrásban lévő vízbe tesszük, és ahogy újra forr, már le is vesszük, és leszűrjük)
a burgonyát és a brokkolit összekeverjük, hozzáadjuk a karikára vágott pórét, olíva bogyót, rozmaringot, zúzott fokhagymát, citromlevet, olajat és óvatosan összekeverjük.
Ha nagyon száraz egy kevés vizet vagy olíva bogyó levét is ötnhetünk rá, majd hűtőben érleljül 4-5 órát.
|
550,- |
Céklasaláta mentával
|
cékla | 1000 g | Menta | 12 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, és a finomra vágott mentát. |
425,- |
Céklasaláta üvegtésztával
|
cékla | 800 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | Üvegtészta | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az üvegtésztát forrásban lévő sózott vízbe tesszük, és a tűzről levéve a vízben 5 percig duzzasztjuk, majd leszűrjük.
A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.
A kitálalt saláta tetejére halmozzuk az üvegtésztát. |
375,- |