Citromos mandulasaláta zellerrel
|
zeller | 600 g | citrom | 80 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | mandula | 400 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A szeletelt mandulát szárazon megpörköljük, sózzuk, citromlevet adunk hozzá, összekeverjük és 20-30 percig állni hagyjuk.
A tisztított zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlevet és olajat keverünk hozzá, majd összekeverjük a mandulával. |
375,- |
Cole Slaw
|
Sárgarépa | 320 g | káposzta fejes | 400 g | vöröshagyma | 80 g | tofu | 80 g | citromlé | 0.02 l | méz | 40 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tisztított vöröshagymát, fejeskáposztát, és a sárgarépát metéltre vágjuk.
Sózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
A tofut turmixgépbe tesszük, pépesítjük, sót, mézet, citromlevet és vizet adunk hozzá, és majonéz sűrűségűre keverjük.
A majonézzel bekeverjük a salátát.
:) |
450,- |
Csicseriborsó cukkínivel
|
csicseriborsó | 320 g | cukkíni fagyasztott | 320 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, lehűtjük és leszűrjük.
A cukkínit kockákra vágjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, citromlevet, olajat adunk hozzá, majd a csicseriborsóval összekeverjük. |
375,- |
Csicseriborsó krém
|
|
|
375,- |
Csicseriborsó paradicsommal
|
|
|
400,- |
Csicseripástétom paradicsommal
|
csicseriborsó | 400 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.04 l | paradicsom | 120 g | fokhagyma | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A csicseriborsót 6-8 órára vízbe áztatjuk.
A beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, olajat öntünk hozzá és turmixgépben pépesítjük.
Ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymával, és simára keverjük.
A kész pástétomot kockára vágott paradicsommal tálaljuk.
|
375,- |
Csicsóka saláta tormás céklával
|
Csicsóka | 800 g | cékla | 400 g | torma | 80 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A csicsókát héjastól megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
Sózzuk, olajat és citromlevet adunk hozzá, és összekeverjük.
A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, olajjal összekeverjük és a tetejére szórjuk a reszelt tormát. |
425,- |
Csicsóka saláta zöldbabbal
|
Csicsóka | 600 g | Zöldbab zöld | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Póré | 120 g | fokhagyma | 12 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A csicsókát megfőzzük, és megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
A zöldbabot sós vízben leforrázzuk.
A póré hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, majd hozzákeverjük a zöldbabhoz, majd a csicsókához.
Sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és óvatosan összekeverjük.
|
375,- |
Csípős káposztasaláta
|
káposzta fejes | 1000 g | Póré | 200 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | csípőspaprikakrém | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk.
Hozzá adjuk a vékonyra vágott pórét, sót, olajat, citromlevet, és a csípőspaprikát, majd összekeverjük. |
375,- |
Csípős répasaláta
|
|
|
375,- |
Csípős sült zöldségek mogyoró szósszal
|
cukkíni friss | 160 g | Póré | 160 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | Sárgarépa | 160 g | Só tengeri | 8 g | Chili | 0.4 g | olaj | 0.02 l | Mogyoró földi | 80 g |
|
A zöldségeket egyenletes batonokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a csípőspaprikát, és a tűzről levesszük.
A mogyorót turmixgépben pépesre őröljük, hozzáadjuk a szójaszószt, és annyi vizet, hogy mártás állagú legyen.
A megsült zöldségeket a mogyorószósszal meglocsolva tálaljuk. |
450,- |
Csípős uborkasaláta mogyoróval
|
uborka kigyó | 800 g | csípőspaprikakrém | 4 g | Mogyoró földi | 120 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az uborkát karikára vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat és a csípőspaprikakrémet.
A tetejére szórjuk a mogyorót. |
375,- |
Cukkínisaláta gombával
|
cukkíni friss | 800 g | Gomba laska | 400 g | Póré | 200 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | fokhagyma | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A pórét vékony karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt laskát, sózzuk és megpároljuk.
A kihűtött gombához adjuk a szeletekre vágott cukkínit, citromlével ízesítjük, és összekeverjük. |
375,- |
Cukkinisaláta pirított fokhagymával
|
cukkíni friss | 800 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 80 g | fokhagyma | 120 g | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A cukkínit vékony karikákra vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük a citromlevet, olajat, és a tetejére tesszük a vékony szeletekre vágott és pirított fokhagymát. |
550,- |
Cukkínisaláta sültpaprikával
|
cukkíni fagyasztott | 640 g | zöldpaprika | 160 g | olaj | 0.02 l | fokhagyma | 8 g | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tisztított cukkínit kockákra vagy karikára vágjuk, sózzuk, citromlevet, olajat keverünk hozzá.
A paprikát kockákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön lepirítjuk.
A cukkini tetejére tálaljuk a pirított paprikát. |
450,- |
Datolyás lilakáposzta napraforgó és tökmaggal, csípős mustárral
|
citromlé | 0.02 l | tökmag | 40 g | napraforgómag | 40 g | Datolya | 80 g | Káposzta Lila | 800 g | méz | 40 g | Kaprribogyó | 12 g | Mustár dijoni csípős | 20 g | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A káposztát legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk.
A kapribogyót finomra vágjuk, összekeverjük a mézzel, mustárral, citromlével.
A káposztához adjuk a kockákra vágott datolyát, a napraforgó és tökmagot, összekeverjük, és a tetejére locsoljuk a mustáros öntetet. |
450,- |
Dinnye koktél
|
sárgadinnye | 800 g | Görögdinnye | 800 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
700,- |
Diópástétom zellercsíkokkal
|
dió | 600 g | zeller | 600 g | vöröshagyma | 80 g | citromlé | 0.02 l | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 12 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a diót, sózzuk, lepirítjuk és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A tűzről levett diót coutterben pépesítjük.
A tisztított zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével, olajjal összekeverjük.
|
650,- |
Diós barnarizssaláta
|
barnarizs | 120 g | dió | 80 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | újhagyma | 80 g | karalábé | 80 g | cukkíni fagyasztott | 80 g | zöldpaprika | 80 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A barnarizst megmossuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk.
Kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk.
Sózzuk, citromlével olajjal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a kihűtött rizst.
Összekeverjük, ízlés szerint utóízesítjük. |
375,- |
Diós illatos saláta
|
Póré | 80 g | zeller | 80 g | Sárgarépa | 80 g | alma | 80 g | dió | 80 g | Só tengeri | g | citrom | g | banán | 80 g | narancs | 80 g | kiwi | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zöldségféléket vékony metéltre, az almát és a narancsot cikkekre, a banánt és a kiwit karikára vágjuk, a diót durva darabokra törjük.
A hozzávalókat lazán és óvatosan összekeverjük, sóval és citromlével, ha szükséges egy kevés porcukorral ízesítjük. A salátát hűtőben érleljük, majd ezután a tetejére diót szórva tálaljuk.
|
375,- |