Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Citromos mandulasaláta zellerrel

4 adag
3028 KJ / adag
zeller600 g
citrom80 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
mandula400 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletelt mandulát szárazon megpörköljük, sózzuk, citromlevet adunk hozzá, összekeverjük és 20-30 percig állni hagyjuk. A tisztított zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlevet és olajat keverünk hozzá, majd összekeverjük a mandulával. 375,-
Cole Slaw

4 adag
877 KJ / adag
Sárgarépa320 g
káposzta fejes400 g
vöröshagyma80 g
tofu80 g
citromlé0.02 l
méz40 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított vöröshagymát, fejeskáposztát, és a sárgarépát metéltre vágjuk. Sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A tofut turmixgépbe tesszük, pépesítjük, sót, mézet, citromlevet és vizet adunk hozzá, és majonéz sűrűségűre keverjük. A majonézzel bekeverjük a salátát. :) 450,-
Csicseriborsó cukkínivel

4 adag
1347 KJ / adag
csicseriborsó320 g
cukkíni fagyasztott320 g
fokhagyma12 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, lehűtjük és leszűrjük. A cukkínit kockákra vágjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, citromlevet, olajat adunk hozzá, majd a csicseriborsóval összekeverjük. 375,-
Csicseriborsó krém

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Csicseriborsó paradicsommal

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Csicseripástétom paradicsommal

4 adag
1720 KJ / adag
csicseriborsó400 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
paradicsom120 g
fokhagyma8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót 6-8 órára vízbe áztatjuk. A beáztatott csicseriborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, olajat öntünk hozzá és turmixgépben pépesítjük. Ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymával, és simára keverjük. A kész pástétomot kockára vágott paradicsommal tálaljuk. 375,-
Csicsóka saláta tormás céklával

4 adag
1091 KJ / adag
Csicsóka800 g
cékla400 g
torma80 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A csicsókát héjastól megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Sózzuk, olajat és citromlevet adunk hozzá, és összekeverjük. A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, olajjal összekeverjük és a tetejére szórjuk a reszelt tormát. 425,-
Csicsóka saláta zöldbabbal

4 adag
1155 KJ / adag
Csicsóka600 g
Zöldbab zöld400 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
Póré120 g
fokhagyma12 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A csicsókát megfőzzük, és megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A zöldbabot sós vízben leforrázzuk. A póré hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, majd hozzákeverjük a zöldbabhoz, majd a csicsókához. Sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és óvatosan összekeverjük. 375,-
Csípős káposztasaláta

4 adag
791 KJ / adag
káposzta fejes1000 g
Póré200 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
csípőspaprikakrém0.8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk. Hozzá adjuk a vékonyra vágott pórét, sót, olajat, citromlevet, és a csípőspaprikát, majd összekeverjük. 375,-
Csípős répasaláta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Csípős sült zöldségek mogyoró szósszal

4 adag
987 KJ / adag
cukkíni friss160 g
Póré160 g
karalábé160 g
zeller160 g
Sárgarépa160 g
Só tengeri8 g
Chili0.4 g
olaj0.02 l
Mogyoró földi80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket egyenletes batonokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a csípőspaprikát, és a tűzről levesszük. A mogyorót turmixgépben pépesre őröljük, hozzáadjuk a szójaszószt, és annyi vizet, hogy mártás állagú legyen. A megsült zöldségeket a mogyorószósszal meglocsolva tálaljuk. 450,-
Csípős uborkasaláta mogyoróval

4 adag
1063 KJ / adag
uborka kigyó800 g
csípőspaprikakrém4 g
Mogyoró földi120 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az uborkát karikára vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat és a csípőspaprikakrémet. A tetejére szórjuk a mogyorót. 375,-
Cukkínisaláta gombával

4 adag
886 KJ / adag
cukkíni friss800 g
Gomba laska400 g
Póré200 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
fokhagyma4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A pórét vékony karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt laskát, sózzuk és megpároljuk. A kihűtött gombához adjuk a szeletekre vágott cukkínit, citromlével ízesítjük, és összekeverjük. 375,-
Cukkinisaláta pirított fokhagymával

4 adag
615 KJ / adag
cukkíni friss800 g
olaj0.02 l
Só tengeri80 g
fokhagyma120 g
citromlé0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit vékony karikákra vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük a citromlevet, olajat, és a tetejére tesszük a vékony szeletekre vágott és pirított fokhagymát. 550,-
Cukkínisaláta sültpaprikával

4 adag
442 KJ / adag
cukkíni fagyasztott640 g
zöldpaprika160 g
olaj0.02 l
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított cukkínit kockákra vagy karikára vágjuk, sózzuk, citromlevet, olajat keverünk hozzá. A paprikát kockákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön lepirítjuk. A cukkini tetejére tálaljuk a pirított paprikát. 450,-
Datolyás lilakáposzta napraforgó és tökmaggal, csípős mustárral

4 adag
1189 KJ / adag
citromlé0.02 l
tökmag40 g
napraforgómag40 g
Datolya80 g
Káposzta Lila800 g
méz40 g
Kaprribogyó12 g
Mustár dijoni csípős20 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A káposztát legyaluljuk, vagy vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. A kapribogyót finomra vágjuk, összekeverjük a mézzel, mustárral, citromlével. A káposztához adjuk a kockákra vágott datolyát, a napraforgó és tökmagot, összekeverjük, és a tetejére locsoljuk a mustáros öntetet. 450,-
Dinnye koktél

4 adag
326 KJ / adag
sárgadinnye800 g
Görögdinnye800 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 700,-
Diópástétom zellercsíkokkal

4 adag
4521 KJ / adag
dió600 g
zeller600 g
vöröshagyma80 g
citromlé0.02 l
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a diót, sózzuk, lepirítjuk és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. A tűzről levett diót coutterben pépesítjük. A tisztított zellert metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével, olajjal összekeverjük. 650,-
Diós barnarizssaláta

4 adag
1351 KJ / adag
barnarizs120 g
dió80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
újhagyma80 g
karalábé80 g
cukkíni fagyasztott80 g
zöldpaprika80 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst megmossuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk. Kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, citromlével olajjal meglocsoljuk, és hozzáadjuk a kihűtött rizst. Összekeverjük, ízlés szerint utóízesítjük. 375,-
Diós illatos saláta

4 adag
821 KJ / adag
Póré80 g
zeller80 g
Sárgarépa80 g
alma80 g
dió80 g
Só tengeri g
citrom g
banán80 g
narancs80 g
kiwi80 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségféléket vékony metéltre, az almát és a narancsot cikkekre, a banánt és a kiwit karikára vágjuk, a diót durva darabokra törjük. A hozzávalókat lazán és óvatosan összekeverjük, sóval és citromlével, ha szükséges egy kevés porcukorral ízesítjük. A salátát hűtőben érleljük, majd ezután a tetejére diót szórva tálaljuk. 375,-



Itent