Töksaláta piros uborkával
|
Tök | 800 g | uborka kigyó | 200 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Chili | 4 g | citromlé | 0.02 l | szójaszósz | 0.02 l |
|
A tököt metéltre vágjuk, hozzákeverjük az olajat és a szójaszószt.
Az uborkát lereszeljük, hozzáadjuk a chilipaprikát, kevés olajjal összekeverjük és a töksalátára téve, citromlével meglocsoljuk. |
375,- |
Tönkölybúza-hússaláta-tofumajonézzel
|
|
|
375,- |
Újhagymás gombassaláta
|
gomba (barna csiperke) | 1000 g | olaj | 0.02 l | újhagyma | 200 g | Só tengeri | 8 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | citromlé | 0.02 l |
|
A cikkekre vágott gombát, és az 1 cm-es darabokra vágott újhagymát kevés olajban, erős tűzön lepirítjuk.
Sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és összepirítjuk.
A tűzről levesszük, citromlével ízesítjük és kihűtjük.
|
375,- |
Újhagymás laskagomba saláta
|
újhagyma | 400 g | Gomba laska | 600 g | olaj | 0.02 l | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | olaj | 0.02 l |
|
Az újhagymát egy-két cm hosszú darabokra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a laskagombát, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, készre pároljuk.
Citromlével ízesítjük, és jól lehűtve tálaljuk. |
375,- |
Újhagymás tésztasaláta paradicsommal és kecskesajttal
|
tönkölytészta | 320 g | újhagyma | 200 g | paradicsom | 200 g | Sajt kecske | 120 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l |
|
|
375,- |
Vitaminsaláta
|
alma | 40 g | Só tengeri | késhegynyi | cukkíni fagyasztott | 40 g | káposzta fejes | 40 g | méz | 4 g | Póré | 4 g | Sárgarépa | 4 g | zeller | 4 g | citromlé | 0.02 l |
|
A vékony cikkekre vágott almát, a mazsolát, a darabokra tördelt pászkát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot és a mézet, majd lazán összekeverjük. Adagonként üveg tálkákba szedjük, és tálalás előtt rászórjuk a mákot. |
375,- |
Vitaminsaláta csírákkal
|
Póré | 120 g | újhagyma | 80 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | karalábé | 160 db | káposzta fejes | 200 g | retek | 120 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 160 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zöldségeket metéltre vágjuk vagy lereszeljük.
Sózzuk, hozzáadjuk a citromlevet olajat és alaposan összekeverjük.
Pár órát hűtőben érleljük, majd tálaáskor a tetejére szórjuk a csírákat. |
500,- |
Vitaminsaláta eperrel
|
Eper | 200 g | alma | 160 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | káposzta fejes | 160 g | Póré | 120 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db | Saláta batávia | 0.4 db |
|
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, hozzá öntjük az olajat, és a citromlevet, sózzuk, és lazán összekeverjük.
Az epret vékoyn szeletekre vágjuk, és a salátába keverjük.
|
550,- |
Vitaminsaláta kecskesajttal
|
|
|
375,- |
Vitaminsaláta medvehagymás joghurttal
|
Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | alma | 160 g | karalábé | 160 g | káposzta fejes | 160 g | Póré | 160 g | Medvehagymakrém | 40 g | joghurt natur | 0.2 l | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és óvatosan összekeverjük.
A joghurtot összekeverjük a medvehagymakrémmel, és a saláta tetejére locsoljuk.
|
500,- |
Vitaminsaláta medvehagymával
|
Sárgarépa | 200 g | karalábé | 200 db | Póré | 80 g | zeller | 80 g | káposzta fejes | 120 g | retek | 80 g | Medvehagyma | 40 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A megtisztított zöldségeket metéltre vágjuk, összekeverjük, sózzuk, citromlével és olajjal összekeverjük.
Hozzáadjuk a metéltre vágott medvehagymát, és medvehagymalevelekre tálaljuk. |
450,- |
Vitaminsaláta sóskalevelekkel
|
Pritamin | 80 g | TVpaprika | 80 g | zeller | 80 g | karalábé | 120 g | Póré | 80 g | káposzta fejes | 160 g | Sárgarépa | 160 g | Sóska | 200 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l |
|
A zöldségeket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük. |
450,- |
Vitaminsaláta tökmaggal
|
Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | karalábé | 160 db | káposzta fejes | 160 g | Póré | 120 g | tökmag | 80 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tisztított zöldségeket metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sóval, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk az olajat és összekeverjük, tetejére szórjuk a tökmagot. |
425,- |
Vitaminsaláta újhagymás joghurttal
|
Póré | 120 g | alma | 120 g | Sárgarépa | 160 g | káposzta fejes | 160 g | újhagyma | 80 g | joghurt natur | 0.2 l | zeller | 120 g | feketeretek | 120 g |
|
|
375,- |
Vöröskáposzta mustárral
|
Káposzta Lila | 1000 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | Mustár | 40 g |
|
A káposztát metéltre vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk az olajat, a mustárt, és összekeverjük. |
375,- |
Waldorf saláta
|
dió | 20 g | tofu | 200 g | zeller | 400 g | alma | 400 g | méz | 40 g | Mustár | 40 g | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l |
|
A zellert és az almát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, hozzáadjuk a tofumajonézt, összekeverjük és a tetejére szórjuk a durvára daált, vagy vágott diót.
Tofumajonéz:
A tofut moxergépben krémesre keverjük az olajjal, mézzel, citromléel, és kevés vízzel, sóval ízesítjük. |
375,- |
Zakuszka
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 120 g | TVpaprika | 200 g | paradicsom | 200 g | cukkíni fagyasztott | 200 g | Padlizsán | 200 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 8 g | pirospaprika | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, és kevés vízzel felöntjük.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, és lassú tűzön puhára, pépesre főzzük. |
450,- |
Zelleres sárgarépa retekcsírával
|
Sárgarépa | 600 g | zeller | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | citrom | 0.02 g |
|
A répát és a zellert vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük és összekeverjük.
tetejére tesszük a csírákat. |
375,- |
Zellersaláta
|
|
|
375,- |
Zellersaláta aszaltszilvával
|
zeller | 800 g | Aszaltszilva | 200 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A zeller metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat, citromlevet, összekeverjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott magozott aszalt szilvát.
|
550,- |