Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
"Kimchi" csípős koreai zöldségfalatok

4 adag
560 KJ / adag
újhagyma160 g
karalábé280 g
Sárgarépa280 g
káposzta fejes280 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
szójaszósz0.02 l
csípőspaprikakrém0.8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket hasábokra vágjuk, olajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a csispaprikát, a szójaszószt és a citromlevet, és alaposan összekeverjük. 400,-
Ajvár

4 adag
816 KJ / adag
TVpaprika400 g
Pritamin400 g
paradicsom400 g
vöröshagyma400 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
pirospaprika4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és forró serpenyőben gyorsan megpirítjuk. A paprikákat és a paradicsomot kevés olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megpirítjuk, majd a bőrét lehúzzuk. A paprikákat, paradicsomokat, hagymát mixer gépben olajal pépesítjük, sózzuk, pirospaprikával, fokhagymával fűszerezzük. 550,-
Almás céklasaláta joghurttal

4 adag
782 KJ / adag
cékla600 g
alma400 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
joghurt natur0.4 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát és az almát vékony metéltre vágjuk és összekeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és összekeverjük. 400,-
Almás savanyúkáposzta lenmaggal

4 adag
482 KJ / adag
savanyúkáposzta800 g
alma200 g
lenmag80 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A savanyúkáposztát kissé összevágjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott almát, az olajat, és összekeverjük. A tetejét megszórjuk a lenmaggal, vagy lenmagpehellyel. 425,-
Almás zellersaláta

4 adag
587 KJ / adag
citrom80 g
zeller600 g
alma600 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított zellert vékony metéltre vágjuk, esetleg lereszeljük. Hozzáadjuk a szintén vékony metéltre vágott almát. Citromlével meglocsoljuk, sóval ízesítjük, és olajat keverünk hozzá. Díszíthetjük piros almával, zellerlevéllel. 450,-
Almás-mézes hagymasaláta

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Angyal saláta

4 adag
30 KJ / adag
alma48 g
árpa4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.dijhIHjPO 375,-
Áztatott búzasaláta citrommal

4 adag
668 KJ / adag
tönkölybúza160 g
Póré80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Sárgarépa160 g
citrom40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Babos káposztasaláta

4 adag
1185 KJ / adag
káposzta fejes800 g
Vörösbab200 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
babérlevél0.4 g
Póré40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot beáztatjuk, majd sóval ízesített, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük. A káposztát vékonyra vágjuk, hozzá adjuk a vékony szeletekre vágott pórét, sózzuk, citromlével meglocsoljuk, majd hozzákeverjük a főtt, és kihűtött babot. Olajjal meglocsoljuk és tálaljuk. 425,-
Balzsamos lencsesaláta

4 adag
1661 KJ / adag
babérlevél0.4 g
Só tengeri8 g
paradicsom160 g
lilahagyma160 g
lencse320 g
szójaszósz0.02 l
citromlé0.02 l
olaj napraforgó0.04 l
méz20 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sós, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A lilahagymát kockákra vágjuk, tálba tesszük, és besózzuk. Hozzáadjuk a lencsét, a kockákra vágott paradicsomot, a mazsolát, a lilahagymát. Ízlés szerint sózzuk, citromlével, mézzel ízesítjük, szójaszósszal fűszerezzük, olajat adunk hozzá és összekeverjük. 400,-
Batávia saláta pácolt paradicsommal

4 adag
315 KJ / adag
paradicsom400 g
Saláta batávia0.8 db
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
Póré40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz salátás ovál4 db
bazsalikom0.8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A salátát megmossuk, lecsepegtetjük és ujjnyi metéltre vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott pórét, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, citromlével ízesítjük olajjal összekeverjük. A salátát a paradicsommal együtt tálaljuk. 500,-
Bazsalikomos paradicsom kecskesajt golyókkal

4 adag
632 KJ / adag
paradicsom600 g
olaj0.04 l
Sajt golyó pácolt kecske40 g
bazsalikom4 g
Só tengeri4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot szeletekre vágjuk, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és összekeverjük. A snidlinges olajban pácolt sajtot a paradicsom tetejére helyezzük és meglocsoljuk az olajjal. 500,-
Bazsalikomos paradicsom kecskesajttal

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Bazsalikomos paradicsomsaláta

4 adag
387 KJ / adag
paradicsom800 g
bazsalikom8 g
Só tengeri8 g
Olaj Olíva0.02 l
Póré40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, a finomra vágott bazsalikomot, olajjal meglocsoljuk és összekeverjük. 450,-
Brokkolikrém kukorica pehellyel

4 adag
438 KJ / adag
brokkoli800 g
olaj0.02 l
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
szerecsendió0.4 g
Kukoricapehely8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük, leszűrjük. Turmixgépbe tesszük, pépesítjük, olajat öntünk hozzá, fűszerezzük fokhagymával, szerecsendióval. Pépesre turmixoljuk és a tetejére kukoricapelyhet szórunk. 425,-
Brokkolikrém pirított fokhagymával

4 adag
617 KJ / adag
brokkoli800 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
fokhagyma20 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A brokkolit sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A fokhagymát szeleteljük, és kevés olajban ropogósra sütjük, majd leszűrjük. A brokkolit a fokhagymás olajjal pépesre turmixoljuk. 400,-
Burgonya saláta padlizsánkrémmel

4 adag
2102 KJ / adag
burgonya800 g
olaj0.04 l
lilahagyma80 g
Padlizsán400 g
olaj0.08 l
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
citromlé0.004 l
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Burgonyával marinált brokkoli olivával

4 adag
896 KJ / adag
burgonya400 g
brokkoli400 g
Póré80 g
Olíva bogyó80 g
Só tengeri80 g
olaj napraforgó0.02 l
rozmaring0.4 g
fokhagyma4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük , kihűtjük és karikára vágjuk. A brokklit sóval ízesített , szódabikarbónás vízben leforrázzuk. (forrásban lévő vízbe tesszük, és ahogy újra forr, már le is vesszük, és leszűrjük) a burgonyát és a brokkolit összekeverjük, hozzáadjuk a karikára vágott pórét, olíva bogyót, rozmaringot, zúzott fokhagymát, citromlevet, olajat és óvatosan összekeverjük. Ha nagyon száraz egy kevés vizet vagy olíva bogyó levét is ötnhetünk rá, majd hűtőben érleljül 4-5 órát. 450,-
Céklasaláta mentával

4 adag
576 KJ / adag
cékla1200 g
Menta12 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A céklát metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, és a finomra vágott mentát. 425,-
Céklasaláta üvegtésztával

4 adag
641 KJ / adag
cékla800 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
citromlé0.02 l
Üvegtészta80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az üvegtésztát forrásban lévő sózott vízbe tesszük, és a tűzről levéve a vízben 5 percig duzzasztjuk, majd leszűrjük. A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük. A kitálalt saláta tetejére halmozzuk az üvegtésztát. 375,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 | következő 20 »

Itent