Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Akcio_23
2006. 06. 06.

Hírlevelünket ezen túl csütörtök helyett kedden kézbesítjük. Így marad idejük végignézni a biobolt aktuális kínálatát, kitalálhatják, megbeszélhetik a családdal, mi legyen a hétvégi ebéd, és szerda éjfélig megrendelhetik a kiválasztott termékeket. A hírlevélben mindig felhívjuk figyelmüket az akciós termékekre, illetve az azokból készíthető ételekre! Természetesen az ételrendelést mindez nem befolyásolja. folytatás »


Biobolt
2006. 06. 06.

A teszt üzem után, megnyílt On-line Bioboltunk!
Bio-Vegetáriánus ételeinket heti öt napon szállítjuk ki, így biztosítjuk fogyasztóinknak, hogy hetente ötször egészséges, változatos Bio ételeket fogyaszthassanak. Szöget ütött a fejünkben egy kérdés: Vajon a hétköznapi, Bio ebédek után, szívesen fogyasztanának e a hétvégén, családi körben is Bio ételeket? Ugye milyen magától értetődő! Dehogynem! Szívesen! -hallottuk belső füleinkkel a választ!   Nosza akkor találjuk ki, hogy juttathatjuk el a hétvégi étkezéshez való élelmiszereket önökhöz! Nem is volt olyan bonyolult! Futárjaink vannak, ők úgyis járják az utakat, igazán befér még az autójukba néhány csomag! Kicsit (nagyon) át kell szervezni a honlapot, hogy működjön rajta (még) egy internetes kereskedelmi rendszer. Meg kellett találni a megfelelő termékeket, a megfelelő partnereket, akikkel együttműködve felépíthetjük áruházunkat!   Partnereink: Ökoszervíz Kft, Concordia-bell Kft, Bio-Drog-Berta Kft, Németh István kertészete, Gódor Bio Bt kertészet, Virágoskút kertészeti Kft, Kord-inn Bt, Naszálytej Rt. folytatás »


Földieper
2006. 05. 26.

A földieper több termesztett fajtáját különböztetjük meg. A rózsafélék családjába tartozik, vad rokona a szamóca erdőkben tisztásokon, bokros helyeken fordul elő. Finom gyümölcs. folytatás »


Fogyókúra bio vega módra
2006. 05. 25.

Elindítjuk Magyarország első bio-vegetáriánus tisztító és fogyasztó diétáját. Érdekli?folytatás »


Májusi cseresznye
2006. 05. 19.

Mire jó a májusi cseresznye? Színe szép piros (hol van még a bordó-feketétől), ropogós (inkább kemény) a magját viszont messzire lehet lőni, sőt még fülbevalónak is jó! Viszont ma is ez a pici, ízetlen/íz-telen, halvány színű korai cseresznye a legpiacképesebb. A legnagyobb haszonnal adható el, szinte szemenként, vagyis nem súlyra, hanem kis csokrokba kötve szárastul, a gyermekek kedvéért.   Őshazája, génközpontja Kis-Ázsia és a Kaukázus vidéke, innen kerültek már nemesített fajtái a Római Birodalom különböző tartományaiba a császárság korában. folytatás »


Napfényes Fesztivál
2006. 05. 19.

Napfényes Fesztivál  


A Napfényes Élet Alapítvány által szervezett rendezvény célkitűzése, hogy megismertesse az egészséges táplálkozás, a természetes életmód kialakításának lehetőségeit a résztvevőkkel; hozzásegítse őket lelki egyensúlyuk megteremtéséhez, megoldásokat kínáljon a stressz és a mindennapi problémák, konfliktusok kezelésére; továbbá hogy bemutassa az embernek a természetben és a világegyetemben elfoglalt helyét, szerepét. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy e három nagy területet, test, lélek és szellemiség működését egymással összefüggésben mutassuk be. Az orvostudomány és a pszichológia több évtizedes kutatásai nyomán egyre több betegségről állapítja meg, hogy lelki természetű, gyógyításához tehát nem elegendő csupán a test kezelése. folytatás »



2006. 05. 19.

Május 25. Orbán napja. Ekkor kezdenek a méhek rajzani, ezért a méhek "Orbán bogarai". folytatás »


Bodza
2006. 05. 12.

A bodza sok mindenre nyújt gyógyírt. Egyike a legrégibb és legsokoldalúbban felhasználható gyógynövényeinknek. Gyakorlatilag minden részét - a virágoktól, termésektől kezdve a levelein és a kérgén át egészen a gyökeréig - használhatjuk különféle megbetegedésekre és mindennapos panaszokra. folytatás »


Fagyosszentek
2006. 05. 12.

Pongrác (május 12. ), Szervác (május 13. ) és Bonifác (május 14. folytatás »


Extra saláták
2006. 05. 10.

A jótékony napsugár hatására az idejében elszórt magok ellenállhatatlan vágyat éreznek rá, hogy kibújjanak a földből. Előbb csak a fólia alatt, később már a szabad földön is zöldellnek a különböző saláták. A hóban zöld, amely nevétől eltérően a hó elmúltával is virul, a ruccola, a mizuna, és a bordó levelű saláták markáns csípős ízükkel tűnnek ki, míg a fejes, a római, a lollo a megszokott "zöld" ízt biztosítják. folytatás »





Itent