Biochef.hu
Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
paprika
2006. 08. 31.


Végre itt az egész nyáron várva várt paprika! Eddig is volt ugyan, de a fólia sátorban, vagy üvegházban nevelt paprika ára még elég magas ahhoz, hogy mondjuk lecsót főzzünk belőle, most viszont beérett a szabadföldi "változat".
Itt az idő tehát! Főzzünk lecsót, ajvárt, zakuszkát, paprika salátát, paprika krémlevest, és sok sok finomságot a paprikából

De ki tudja, magyar növény-e a paprika? A híres kalocsai és szegedi fűszerpaprikákról hallva és használva is azokat, hajlamos az ember azt hinni, hogy ez a fűszernövény hagyományosan magyar eredetű. Hiszen egyetlen gulyás, pörkölt vagy lecsó sem képzelhető el paprika nélkül. folytatás »


Zeller
2006. 08. 31.

Apium graveolens A zeller Dél-Európából terjedt el. A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért. Ma többféle változata ismert és termesztett. folytatás »


Áremelés
2006. 08. 31.

Kedves Vásárlóink!   A gazdasági környezetünkre ható tényezők (az általános forgalmi adó növekedése, az energia áremelés, a megnövekedett közterhek) úgy tűnik rövid távon negatívan hatnak a vállalkozásokra, a mi vállalkozásunkra is. Közgazdasági ismereteink birtokában arra a következtetésre jutottunk, hogy belátható időn belül nem várható a gazdasági tényezők jelentős javulása ezért, ha cégünket továbbra is működtetni kívánjuk tennünk, kell valamit, a negatív hatásokat ellensúlyozandó. A monetáris gazdaságpolitika nyújtotta lehetőségek közül, úgy tűnik az árváltozás az ebben a helyzetben, legjobban használható eszköz, a rentabilitás, illetve a nyereséges működés fenntartására. folytatás »


Görögdinnye
2006. 08. 16.

Citrullus vulgaris  

A görögdinnye az egyik legkedveltebb táplálékunk a nyár folyamán. Az idény rövid, de ez idő alatt részesülünk ennek a zöldség-gyümölcsnek minden kellemes adományából. Nálunk két fajtáját különböztetjük meg, a piros belsejűt és ritkábban találkozunk a sárga belűvel. folytatás »


Sárgadinnye
2006. 08. 16.

Cucumis melo A sárgadinnyének többféle fajtáját ismerjük. A nevük is különbözhet, színük is, sőt tápanyagtartalmuk is. Termelésük csak azokon a vidékeken ajánlatos, ahol hosszú meleg nyár van, elegendő idő a beéréshez. folytatás »


cukkini
2006. 08. 16.

Elsőre finom. Másodszor is, de amikor az összes barát jó másfél kilós cukkinikkel állít be a kerti partyra, már unod. Már a szomszédod se kér belőle. folytatás »


Sziget
2006. 08. 11.

Zöld Udvar a Sziget 2006 fesztiválon Esemény kezdete: 2006. 08. 09. folytatás »


Vegetáriánus fesztivál
2006. 08. 11.

X. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL – életmód nap nem csak növényevőknek –    

Ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek tizedik éve megrendezésre kerülő, kétnapos rendezvényünket: a X. Vegetáriánus Fesztivált. folytatás »


Tojásgyümölcs
2006. 08. 11.

A padlizsán   A törökparadicsom vagy tojásgyümölcs néven is ismert padlizsán - úgy tűnik - egyre jelentősebb szerepet tölt be a piacon, már július végén kapható és késő őszig színesíti a kínálatot. Ez a fényes, lilásfekete héjú, körte alakú gyümölcs a csucsorfélékhez tartozik, a paradicsom és a paprika rokona, származási helye Kelet-India. Annak ellenére, hogy nálunk fogyasztása nem tekinthető általánosnak, tőlünk délre a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, szerepe a paprikával és a paradicsommal vetekszik. folytatás »


Lelki-Welness
2006. 07. 27.

Lelki-Welness  Az Astra Tourist szervezésében Balatonszepezden.

















„A test ereje a lélek tápláléka”, mottójú nyaralás augusztus 20-tól 27-ig. Reggeli jógagyakorlat, stressz oldás, ismerkedés a mandalák világával, a horoszkóp és Tarot titkaival. folytatás »





Itent