Biochef.hu
Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Gyöngyvirág
2006. 05. 04.

Convarralia majalis vagy Gyögyvirág     Ez a szemnek kedves évelő növény májusi gyöngyvirág, májusi virág és kakukkvirág néven is ismeretes. Üde, lombos erdőkben, bokrosokban, hegyi réteken találkozhatunk vele leggyakrabban tavaszi sétáink során. Az üdétől a mérsékelten száraz, nyáron meleg, mészben gazdag, mély rétegű, laza és humuszos vályog-, homok- és agyagtalajokon él. folytatás »



2006. 04. 28.

Nemes Mátyás fülöpjakabi fólia sátraiban gyönyörű saláták növekedtek! Eddig is ismertem a termékeit (a ruccolát is tőle vesszük), de most újabb csodás zöld leveleket ismerhettem meg!   Konkrétan a mizuna, a hóban zöld, a bordó levelű volt amit „kóstold meg” felkiáltással a kezembe nyomott. Megkóstoltam, és rögtön megrendeltem tőle egy ládányit. Azt gondoltam, ez annyira finom, biztos fog ízleni a vásárlóinknak is. folytatás »


Gyermekláncfű
2006. 04. 28.

Gyermekláncfû   A gyermekláncfűre, leginkább úgy gondolunk, hogy a kertből a hasznos növényeket. Ha azonban ismernénk sokrétű tulajdonságait, igazi értékét, gyógyerejét, szívesen látnánk naponta az asztalunkon. A fészkes virágúak családjába tartozó pongyolapitypang vagy gyermekláncfű közismert évelő növény, amely a tavasz kezdetén sárga virágaival beborítja a réteket, az utak menti árkokat, kiskerteket. folytatás »


Biofach
2006. 04. 20.

Beszámoló a 2006. évi BioFachról
A Biokultúra Egyesület honlapjáról kölcsönkérve:

Az „ökovilág” ismét a bajorországi Nürnberg városában találkozott néhány nap erejéig, az idei BioFach 2006. február 16-19-ig várta a kiállítókat, szakmai látogatóit és az érdeklődőket. folytatás »


Csokoládé
2006. 04. 14.

Csokoládés-mogyorókrémes nyalánkságok   A kakaófa terméséből, a kakaóbabból először a maják készítettek fűszeres italt, sokoatlot: a pörkölt és őrölt kakaóbabhoz vizet, kukoricalisztet, vaníliát és csilit adtak. A maja kereskedők vitték el a kakaóbabot az aztékokhoz, és Amerikából a nagy felfedezők hozták el Európába. A spanyolok kihagyták a csokoládéitalból, az folytatás »


Húsvét
2006. 04. 14.

Húsvét   Húsvét a keresztény egyház legnagyobb ünnepe, Krisztus feltámadásának emléke. Az egyház mozgó ünnepeinek a középpontja: Húsvét előtt két héttel van farsang vasárnapja, és Húsvétot 50 nappal követi Pünkösd. Az egyházi szabály szerint húsvét minden évben a tavaszi nap-éj egyenlőséget( március 21. folytatás »


Laskagomba
2006. 04. 14.

A laskagomba a Kárpát medencében is megtalálható. Lombos, vagy vegyes erdeinkben fordul elő, bükk-, tölgy-, nyárfákon vagy azok tönkjein. A laskagomba legtöbbször termőtestcsokrokban terem, s életmódját tekintve az úgynevezett fehér korhasztó gombák közé tartozik. folytatás »


Főzőtanfolyam
2006. 04. 07.

A folyamatos kéréseknek engedve, és egyben régi terveinket valóra váltva belekezdtünk egy tanfolyam szervezésébe. Igaz még csak a legelső apró lépéseknél tartunk, de elindultunk. Talán még béta verziónak sem mondanám. folytatás »


A gyógyító kínai konyha
2006. 04. 07.

Az ötezer éves kínai történelem folyamán az emberek hatalmas természetes gyógyító tapasztalatot gyûjtöttek össze. Ezek egyszerûek, nagyon hatásosak és mindmáig használatosak. Egészséges és minõségi életet biztosítanak - mellékhatások nélkül. folytatás »


Bio-Öko-Vega-Reform
2006. 03. 31.

Legnagyobb örömömre egyre nyitottabbak az emberek az egészséges táplálkozásra, egyre többen jönnek rá, hogy milyen fontos a táplálkozás, az életmód. Szakács kollégák, akik eddig csak legyintettek, hogy bio-vega, majd elmúlik. . folytatás »





Itent